Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού καλεί σε 4ωρη στάση εργασίας αύριο Δευτέρα 16 Οκτωβρίου από 9.00 έως τη λήξη του ωραρίου, από κοινού με την ΕΔΟΘ. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων γίνονται ώστε να αποτραπεί η παράδοση των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Καταγγέλεται η διοίκηση του Δήμου ότι δεν έπραξε ότι έπρεπε ώστε να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες με δικά της οχήματα και εργαζομένων δημοτικούς υπαλλήλους.
Μαχητική συμπαράσταση εκφράζει με ανακοίνωσή της και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα συμπαράστασης


Το δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, συνεχίζοντας την αντίδρασή του, στην ανάθεση μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, κηρύσσει στάση εργασίας των μελών του, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου ,ημέρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών των διαγωνιζομένων.

Η ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για τους δημότες, αφού οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο ιδιώτης θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από το κόστος παροχής των ίδιων υπηρεσιών από το Δήμο με ίδια μέσα και προσωπικό, όπως αποδεικνύεται και στην προσφυγή του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού κατά της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. και στην αίτηση ακύρωσής της που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Δημοτική αρχή στα 3 χρόνια της θητείας της ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ προέβη στην προμήθεια απορριμματοφόρων και ΔΕΝ αξιοποίησε τη δυνατότητα πρόσληψης του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 για να προχωρήσει σε νέα ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του «ευτελούς» ποσού των 3.000.000,00 € για δύο χρόνια..

Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα της υπηρεσίας Καθαριότητας που αποτελεί το «φιλέτο».

Καλούμε όλους τους Δημότες του Δήμου Θερμαϊκού, τις συλλογικότητες, την Ε.Δ.Ο.Θ., το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν με ανακοινώσεις και με τη φυσική παρουσία τους στο δίκαιο αγώνας μας ενάντια στο νέο ξεπούλημα της καθαριότητας στο Δήμο Θερμαϊκού.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.


Το ΕΚΘ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Δήμου Θερμαϊκού

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους του Δήμου Θερμαϊκού και δηλώνει για ακόμη μια φορά την ξεκάθαρη αντίθεση του στις πρακτικές ιδιωτικοποίησης.

Το πρόβλημα στους ΟΤΑ είναι γνωστό εδώ και χρόνια με την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων εργασίας από μη μόνιμο προσωπικό και τη λύση της ιδιωτικοποίησης να υιοθετείται από τις Δημοτικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι είναι ασύμφορη επιλογή και δεν δημιουργεί θέσεις μόνιμης εργασίας.

Είμαστε αντίθετοι σε λογικές ιδιωτικοποιήσεων που μεταξύ άλλων δημιουργούν μεγαλύτερο κόστος, κακές υπηρεσίες και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.


Το κάλεσμα συμπαράστασης και συμμετοχής της ΕΔΟΘ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Δ.Ο.Θ κηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 16-10-2017 από τις 9:00 έως τη λήξη του ωραρίου συμμετέχοντας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού για τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας διασφαλίζοντας παράλληλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε

Όλα τα μέλη μας, να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού τη Δευτέρα 16-10-2017 στις 9:00 έξω από το Δημαρχείο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή
της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΔΟΘ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Δ.Ο.Θ με ομόφωνη απόφαση της συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και την διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας προς τους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας τον Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Η αποκομιδή μέρος των απορριμμάτων, που ανέθεσε η Δημοτική αρχή σε ιδιώτη , θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για τους δημότες αφού οι υπηρεσίες που θα προσφέρει ο ιδιώτης θα έχουν μεγαλύτερο κόστος από το κόστος παροχής των ιδίων υπηρεσιών από το Δήμο με ίδια μέσα και προσωπικό.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο προκειμένου ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες διασφαλίζοντας παράλληλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα

Η Εκτελεστική Επιτροπή
της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.