Ο Δήμος Θερμαϊκού, λόγω της ενδημούσης οικονομικής κρίσης, στηρίζει γονείς ευπαθών ομάδων πληθυσμού που  καταβάλουν για τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου τροφεία, μειώνοντας την οικονομική εισφορά τους.

   Ομάδες δικαιούχων στήριξης είναι:
   1.- Πολύτεκνοι, που έχουν τέσσερα τουλάχιστον παιδιά, άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος τη ηλικίας τους, ή σπουδάζουν ή εκπληρώνουν στρατιωτική θητεία και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, με ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.
   2.- Τρίτεκνοι, με την παραπάνω ηλικιακή διάκριση των παιδιών τους, με συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ.
   3.- Μονογονεϊκές οικογένειες, με συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
   4.- Άτομα με νοητική υστέρηση. Οικογένειες που είτε ένας γονιός είτε ένα από τα προστατευόμενα μέλη παρουσιάζουν νοητική υστέρηση, με ποσοστό 67% και άνω, με συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 16.000 ευρώ.
   5.- Ανάπηροι πάσης φύσεως, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 16.000 ευρώ.
   6.- Άποροι, που έχουν συνολικό οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

   Δικαιολογητικά:
   Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
-          Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου σε ισχύ.
-          Εκκαθαριστικό του πρόσφατου φορολογικού έτους ή δήλωση περί μη υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος θεωρημένης από τη Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση της Δ.Ο.Υ. περί μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.
-          Για την απόδειξη μόνιμης κατοικίας απαιτείται λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ, ή Ύδρευσης, συμβόλαιο οικίας κ.λ.π.
-          Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι θα γνωστοποιεί στο ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει σε σχέση με την παροχή των μειωμένων τροφείων.
   Για τις ειδικές κατηγορίες πολιτών (πολύτεκνοι – τρίτεκνοι - μονογονεϊκές οικογένειες, ανάπηροι κ.λ.π. απαιτούνται δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την κατάστασή τους.
   Η μείωση των τροφείων αφορά αυτά που θα καταβληθούν για το σχολικό έτος 2017 – 2018 και θα ισχύει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του δικαιούχου.

   Το ποσοστό της μείωσης είναι 50% για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.