Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Γιάννη Παντή και τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Ο Γιάννης δεν περιοριζόταν στη θέση του Καθηγητή Οικολογίας στο ΑΠΘ, αλλά ήταν πολύ ενεργός κοινωνικά. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, αλλά οι επαφές μας διατηρήθηκαν και αργότερα, όταν διάλεξε άλλες οδούς δραστηριοποίησης, σε διάφορες κινήσεις πολιτών και πρωτοβουλίες για την πόλη. Μαζί με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο είχαν μια σημαντική τηλεοπτική παρέμβαση για περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής μέσα από την εκπομπή «Πράσινη Κάρτα» που παρουσίαζαν από κοινού στην ΕΤ3. Άνοιξε νέους δρόμους έρευνας στο επιστημονικό πεδίο της οικολογίας και για ορισμένους από εμάς που αποφοίτησαν από το Τμήμα Βιολογίας ήταν αγαπημένος δάσκαλος. Σε όποια θέση κι αν υπηρέτησε στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στις συζητήσεις της αριστεράς και της οικολογίας, ενώ ήταν γνωστός για την αισιοδοξία του και τον ευρωπαϊσμό του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο νησί της Ζακύνθου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.