του ακτιβιστή

Φυσικά και είναι θελκτική η ανατολική ακτή του Θερμαϊκού. Και δεν θα καταφύγουμε σε στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν με ψυχρούς αριθμούς την  αύξηση των καλοκαιρινών τουριστών ή της κατακόρυφης αύξησης των επισκεπτών του Σαββατοκύριακου ή ακόμα και των καθημερινών απογευματινών εξορμήσεων από τη γειτονική μας αγαπημένη Θεσσαλονίκη.
Θα επικαλεστούμε τα προσωπικά μας συναισθήματα με λιακάδα ή βροχή ή βαρδάρη στα όμορφα παραθαλάσσια καφέ της Περαίας, τις πολλαπλές ενδορφίνες που μας φέρνουν το αίσθημα της πληρότητας και ικανοποίησης μετά από τον σχεδόν καθημερινό μας περίπατο από την Αγία Τριάδα μέχρι την Περαία ή και το ΚΑΠΠΑ ή την τέλεια απόλαυση στα υπέροχα τσιπουράδικα και όμορφα ταβερνάκια όλου του ανατολικού μετώπου του Θερμαϊκού.
Και δεν θα μπούμε  στον πειρασμό να αντικρούσουμε μελαγχολίες και πεσιμισμούς αρθρογράφων που τους δημιουργεί θλίψη η ασυνέχεια του μη ενοποιημένου παραλιακού μετώπου Θερμαϊκού.
Φυσικά θα επιθυμούσαμε χθες, πόσο μάλλον σήμερα, να είχαμε προέκταση του πεζόδρομου της Περαίας-Μπαξέ μέχρι και το Μεγάλο Καράμπουρνο και να είχαμε μια όαση 8 χιλιομέτρων περιπατητικής διαδρομής απέναντι στη μπουκαδούρα του Θερμαϊκού κόλπου.
Και φυσικά θα θέλαμε οι δύο  -τρεις κηλίδες εγκατάλειψης, έτσι ως δια μαγείας, να είχαν εξαφανιστεί από την οπτική μας και στη θέση τους να φανερώνονταν πλακόστρωτοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας.
Δυστυχώς όμως όσο κι αν επί χρόνια ξορκίζουμε τα κακώς κείμενα το θηρίο της εγκατάλειψης είναι ζωντανό και οφείλεται κυρίως στο ευρύ κράτος.
Έτσι ρήμαξε το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, και το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην μελαγχολική ανατολική ακτή αλλά στους ανίκανους ή ξεπουλημένους κυβερνήτες που το κατάντησαν σκόπιμα κουφάρι.
Αλλά ακόμα κι έτσι, και μέχρι να "αξιοποιηθεί" όπως λέγεται, μας αρέσει εμάς τους κατοίκους της ανατολικής ακτής, που άνοιξε επιτέλους  ο δρόμος (έστω χωματόδρομος)  και τον περπατάμε δίπλα στην ακρογιαλιά ρουφώντας τα χρώματα της καλύτερης δύσης στην Ελλάδα, του δειλινού στο μεγάλο καράμπουρνο πακέτο με τον ζωογόνο βαρδάρη του χειμώνα που έρχεται.
Μπορεί να βλέπουμε σε εγκατάλειψη το άλλοτε ένδοξο ΑΚΤΙΟ, αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι μακριά η ώρα που μπορεί να αλλάξει όψη και να δώσει ξανά  την χαμένη αίγλη της Αγίας Τριάδας.
Θέλει δουλειά, θέλει όραμα, θέλει προσπάθεια.... ΘΑ ΓΙΝΕΙ !
Και μην ξεχνάτε πως εμείς οι κάτοικοι της Ανατολικής ακτής, οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού έχουμε αγάπη για τον τόπο μας. Κι αυτό φαίνεται από την φιλόξενη και χαμογελαστή υποδοχή που επιφυλάσσουμε στους επισκέπτες μας. Αυτούς που έρχονται από όλες τις χώρες, που μιλούν όλες τις γλώσσες και έχουν τις διαφορετικές κουλτούρες. Και που κάθε χρόνο γίνονται περισσότεροι. Γιατί τους αρέσει ο τόπος, τους αρέσουν οι άνθρωποι, τους αρέσουν οι παραλίες, τους αρέσουν τα καφέ, τους αρέσουν τα εστιατόρια, τους αρέσουν τα ταβερνάκια μας.

Και να ξέρετε κάποιοι πεσιμιστές φίλοι μας, δεν φοβόμαστε την επόμενη μέρα. Την περιμένουμε με προσδοκία. Γιατί ξέρουμε ότι θα είναι καλύτερη για την ανατολική ακτή του Θερμαϊκού, γιατί ζούμε ίσως στον ομορφότερο τόπο. Είμαστε εργατικοί και δημιουργικοί. Και μπορούμε να τον κάνουμε καλύτερο. Και θα τον κάνουμε !!!


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.