Με αφορμή τις «καραβιές» σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και την προκλητική αντιμετώπισή τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ελληνική Κυβέρνηση, θα συζητήσουμε με το Γιώργο Τσιάκαλο, ομότιμο καθηγητή Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα δικαιώματα των προσφύγων και τα νομικά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν.

Ζητήματα όπως οι διαδικασίες που ακολουθούνται από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι νομικές παραβιάσεις που παρατηρούνται σε μόνιμη βάση, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα hot spots, η απεργία πείνας στη Λέσβο ως άμεση συνέπεια του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά, οι οικογενειακές επανενώσεις που δεν προχωράνε, δεν είναι θέματα ασύνδετα με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και την ύπαρξη δίπλα μας της νατοϊκής βάσης της Σούδας.

Καλούμε συλλογικότητες, σωματεία και αλληλέγγυους πολίτες στην εκδήλωση, να μοιραστούμε προβληματισμούς και συμπεράσματα γύρω από το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα την τρέχουσα περίοδο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, 7μμ
Κοινωνικός Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος DA
(Nτεντιδάκηδων 15, Αγία Τριάδα)
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. H καλυτερη βοήθεια στους πρόσφυγες είναι να τους βοηθησουμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους να ξανακτισουν τα σπίτια τους και να τιμωρησουν όλους αυτούς που κατεστρεψαν την πατρίδα τους.Ο πλούτος βρίσκεται στην Ασία και στην Αφρικη και τον ληστευουν οι καπιταλιστες σκοτωνοντας τους λαούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.