Οι απάτες με ψεύτικους διαγωνισμούς για κουπόνια σούπερ μάρκετ μέσω Facebook, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο τρόπος με τον οποίο στήθηκε ένας καινούργιος διαγωνισμός -αυτή τη φορά υποτίθεται από τα Lidl- προσπαθεί να παραπλανήσει τους χρήστες με έναν νέο τρόπο.
  • ΑΠΑΤΗ
Το τελευταίο 24ωρο κυκλοφορεί το παρακάτω μέσω Facebook.
Το πόστ μας ενημερώνει πως το Lidl χαρίζει δωροεπιταγές 300 ευρώ για να εορτάσει την 20η επέτειο του. Αν κλικάρουμε το λινκ, μας παραπέμπει σε ιστοσελίδα που μας ζητά να απαντήσουμε σε 3 ερωτήσεις.
Ασχέτως με τις απαντήσεις μας, θα είμαστε «κερδισμένοι» (Στη πραγματικότητα δεν κερδίσαμε τίποτα, παρά τη σχετική «διαβεβαίωση»)
Κατόπιν, μας καλεί να κοινοποιήσουμε τον «διαγωνισμό» του Lidl, σε 5 διαφορετικές ομάδες του Facebook.
Αυτή είναι η διαφορά με τους παλιότερους διαγωνισμούς-απάτες για κουπόνια από σούπερ μάρκετ. Ενώ παλιότερα οι επιτήδειοι δημιουργούσαν μια σελίδα και μάζευαν likes και κοινοποιήσεις, αυτή τη φορά, οι ίδιοι οι χρήστες του Facebook, εν αγνοία τους συνήθως, καλούνται να κοινοποιήσουν την απάτη σε ομάδες με μεγάλο αριθμό χρηστών.
Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την Lidl Hellas και μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει επίσημος διαγωνισμός για κουπόνια των 300 ευρώ. Οι διαγωνισμοί του Lidl, προβάλλονται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του και την επίσημη σελίδα του στο Facebook.
Ο σχετικός «διαγωνισμός» είναι μια ακόμη απάτη (με απώτερο σκοπό να εγγράψει χρήστες σε υπηρεσίες SMS υψηλής χρέωσης) και δεν πρέπει να λάβετε μέρος και να τον κοινοποιείτε, διότι μπορεί να παρασύρετε άλλους χρήστες..
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.