Όταν έχεις κάνει την πολιτική απάτη επιστήμη, δεν σου είναι καθόλου δύσκολο να εμφανίζεσαι πανηγυρίζοντας γιατί ισοπέδωσες ζωές, έστησε στο εκτελεστικό απόσπασμα τα όνειρα των νέων γενιών. Και όλα αυτά να τα σερβίρεις  σαν «επιτυχίες» στην εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζεις.

Όπως έλεγε και ένας άλλος πολιτικάντης στο παρελθόν, γνωστός ως «παπατζής» είναι εύκολο να εκθέτεις μια κατάσταση όπου «οι αριθμοί να ευτυχούν και οι άνθρωποι να δυστυχούν».

Αυτό έκανε και ο Τσίπρας χτες με το διάγγελμα του στο οποίο ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν σαν κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ, «με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους».
«Αυτό είναι το δείγμα γραφής που δίνουμε στον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Κι αυτό έγινε κατορθωτό σύμφωνα με τον ίδιος γιατί «Η απόδοση της οικονομίας μας έχει ξεπεράσει και τις ποιο αισιόδοξες προβλέψεις μας».
Ερώτηση: Όταν και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 2,7 δις ευρώ το 2016 και αυτό θεωρείτε επιτυχία, ποια θα ήταν η αποτυχία;

 «Ο προϋπολογισμός φέτος θα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα που θα ξεπερνά κατά πολύ τον στόχο του 1,75% του ΑΕΠ», μας τόνισε ο Τσίπρας
Πιθανόν, αλλά από που θα προέρχεται αυτό το αιματοβαμμένο πλεόνασμα;
Από μια τέτοια φοροληστεία που ίσως να μην έχει ξαναδεί η ελληνική κοινωνία. Αρκεί να πούμε ότι ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει την επιβολή έμμεσων φόρων -δηλαδή φόρων που πλήττουν κυρίως τα λαϊκά στρώματα- ύψους 26,4 δισ ευρώ, όταν το 2015 οι έμμεσοι φόροι έφταναν τα 23,7 δις ευρω.
Και μόνο απ’ αυτό το στοιχείο φαίνεται ξεκάθαρα η υποκρισία και η πολιτική απάτη που επιχειρεί ο Τσίπρας.

Και για να γίνει ακόμα ποιο ξεκάθαρο με τι συνειδητά πολιτικό απατεώνα έχουμε μπλέξει, ρίξτε μια ματιά και σ’ αυτά τα οικονομικά στοιχεία.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε πάρα πολλά γι' αυτό το θέμα. Θεωρούμε όμως πολύ πιο σκόπιμο να αφήσουμε τον Τσίπρα να εξευτελιστεί με τα ίδια του τα λόγια παραθέτοντας ένα πεντάλεπτο βίντεο με το τι έλεγε, μιλώντας σαν Γιάννενα.
Τότε σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζε την απόφαση του Σαμαρά να μοιράσει "κοινωνικό μέρισμα" από τα "πλεονάσματα" που είχε κατορθώσει και η συγκυβέρνηση Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ.
πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.