Το αίτημα του Δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη στο Γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, βρήκε άμεση ανταπόκριση και εξασφαλίστηκαν 1.200 μεσημεριανά γεύματα για μαθητές σχολικών μονάδων μας.

Αφού λοιπόν αξιολογήθηκαν και εκτιμήθηκαν οι ανάγκες σε κάθε μια από τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θες/νίκης, ήδη με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (3870/3-11-17, τεύχ. Β΄), επεκτείνεται το πρόγραμμα σίτισης ‘’Σχολικά γεύματα’’, μετά την πρόταση της Δ/νσης Εκπαίδευσης, σε πέντε (5) Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας και συγκεκριμένα: Στο 3ο Δημ. Σχολείο Επανομής, στο Δημ. Σχολείο Κερασιάς, στο 2ο Δημ. Σχολείο Ν. Μηχανιώνας, στο Δημ. Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ν. Επιβατών και στο 3ο Δημ. Σχολείο Περαίας.

«Είναι γνωστό ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα μας πλήττει αδιακρίτως ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε περιοχές του Δήμου μας, στον οποίο εμφανίζονται φαινόμενα αδυναμίας αρκετών μαθητών και των οικογενειών τους να εξασφαλίσουν γι’ αυτά τα παιδιά το απαραίτητο γεύμα τους. Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο Δήμος μας παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ανεργίας και γι’ αυτό άλλωστε εντάχθηκε στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση 230 εργαζομένων. Υπ’ αυτή την έννοια το αίτημά μας έγινε αποδεκτό ως δίκαιο και κοινωνικά επιβεβλημένο προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας μας γενικότερα» δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.