Συνεχίζεται και τον Ιανουάριο, το πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας που πραγματοποιείται με ευθύνη του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, υποστηρίζεται από τον Δήμο Θερμαϊκού και την 4η ΥΠΕ, και απευθύνεται σε όλους του δημότες του δήμου.
Αφορά είτε ενημέρωση με ομιλίες από εξειδικευμένους  επιστήμονες υγείας είτε εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων πρόληψης.


Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα προληπτικής αναπνευστικής φυσικοθεραπείας που πραγματοποιήθηκε σε ομάδα συνδημοτών τον Δεκέμβριο και συνεχίζεται και τον προσεχή Ιανουάριο. Υπεύθυνη είναι η φυσικοθεραπεύτρια του ΚΥ κα Τσοπάνογλου Τζένη η οποία εκτός από τη διδασκαλία και εκμάθηση του σωστού τρόπου αναπνοής εφαρμόζει ασκήσεις κινησιοθεραπείας καθώς και καθαρισμού βρόγχων από τις εκκρίσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί αποτρέπει επιπλοκές από τις συχνές αναπνευστικές λοιμώξεις που εμφανίζονται κυρίως τους χειμερινούς μήνες.
Οι φωτο είναι από εκεί.







Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.