Ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στους Ν. Επιβάτες, με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θερμαϊκού για το έτος 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006). Κατά τη συνεδρίαση θα παρουσιαστούν αναλυτικά και οι δράσεις ανά Διεύθυνση και Τομέα.

Ο ετήσιος απολογισμός δεν αποτελεί μόνο νομοθετική υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, αλλά μια σημαντική διαδικασία για την πορεία της και, λόγω της διαφάνειας του χαρακτήρα της, μια δυνατότητα όλων των προσκεκλημένων, δημοτών, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρων και μελών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, φορέων, αλλά και στελεχών του Δήμου, να ασκήσουν κριτική και να συζητήσουν ζητήματα που τους απασχολούν, με γνώμονα πάντα το κοινό καλό.

Η καθιερωμένη παρουσίαση του απολογισμού συνιστά, πάνω απ’ όλα, πράξη δημοκρατίας με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ της Διοικητικής Αρχής και του εντολέα της, ενώ η συγκεκριμένη διαδικασία λειτουργεί εποικοδομητικά, θέτοντας τον πήχη κάθε χρόνο και πιο πάνω και συμβάλλοντας, έτσι, στην επίτευξη ολοένα και υψηλότερων στόχων.

Σημειώνεται, ότι, όπως κάνει κάθε χρόνο ο Δήμαρχος, κ. Μαυρομάτης, έτσι και φέτος, εκτός από την παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων, θα πραγματοποιήσει και σειρά συζητήσεων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερο κόσμο να συζητήσει με το Δήμαρχο και να ενημερωθεί μέσα από μια επισκόπηση του συνόλου του έργου της Δημοτικής Αρχής.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.