ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Τετάρτη 31/1 οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούμε πανελλαδικά για να μην απολυθεί κανένας επικουρικός συνάδελφος, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και για να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στη δημόσια υγεία. Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τους επικουρικούς, όπως όλοι αποδέχονται πλέον, θα είναι αρνητική και αυτό σημαίνει ότι μετά τη δημοσιοποίησή της οι συμβάσεις των συναδέλφων που ξεπερνούν τα δύο χρόνια καθίστανται παράνομες. 

Μια τέτοια εξέλιξη ισοδυναμεί με ξαφνικό θάνατο για τους ίδιους τους επικουρικούς που ανανεώνουν για πάνω από δύο χρόνια και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα κενά στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία νοσοκομείων και ΠΕΔΥ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι βάζει κόφτη στα δύο χρόνια για όλους τους επικουρικούς επιβάλλοντας την ανακύκλωση της ανεργίας και τη διαιώνιση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. 

Η δικαστική εξουσία λειτουργώντας ως τοποτηρητής των πιστωτών και βαθύ κράτος προσπαθεί να επιβάλει όπως έκανε και στους συμβασιούχους των δήμων τον εργασιακό μεσαίωνα ακυρώνοντας στην πράξη τις παρατάσεις που κερδίσαμε με τους αγώνες μας. 

Η κυβέρνηση και το υπουργείο είναι διπλά συνένοχοι. Και γιατί η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στα μνημόνια και η υποταγή της στους «θεσμούς», τους ανοίγει το δρόμο, αλλά και γιατί η τακτική τους όλο αυτό το διάστημα ήταν να καθησυχάζουν χάνοντας κάθε αξιοπιστία. Έπρεπε να γίνει ένας γύρος κινητοποιήσεων στα τέλη του Νοέμβρη για να συγκληθεί το Ι κλιμάκιο και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα πριν τα χριστούγεννα. Ο Πολάκης πανηγύριζε πως λύθηκε το θέμα την ώρα που οι περισσότεροι επικουρικοί πέρασαν τις γιορτές χωρίς να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα και αμέσως μετά τις γιορτές οι επίτροποι επανήλθαν με νέες αρνήσεις. Γι αυτό και δεν εφησυχάζουμε από τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου. Ο υπουργός υγείας αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημόσια μόνο μετά την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για την επικείμενη απόφαση του ελεγκτικού και την εξαγγελία της απεργίας όπου «επανέλαβε δε, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι η κινδυνολογία για επικείμενες απολύσεις στο ΕΣΥ δεν έχει καμία βάση» και πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «διασφαλίζει με τις απαραίτητες ενέργειες την ομαλή και απρόσκοπτη πληρωμή ως το τέλος του 2018». Αλήθεια ποιες είναι αυτές οι ενέργειες; Γιατί δεν τις ανακοινώνουν; 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι τα νοσοκομεία απειλούνται με κατάρρευση και όλοι μας δουλεύουμε στα όρια των αντοχών μας. Δεν θα αφήσουμε την τρόικα, τους δικαστές και την κυβέρνηση να απολύσουν κανένα συνάδελφο ούτε να προβάλουν ως δικαιοσύνη την εξίσωση προς τα κάτω. Η μονιμοποίηση των 2100 επικουρικών, είναι ο μόνος τρόπος να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς να χάσει κανένας συνάδελφος τη δουλειά του, ανοίγει το δρόμο για ακόμα περισσότερες μόνιμες προσλήψεις ώστε να καλυφτούν οι πάνω από 6 χιλιάδες κενές θέσεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία. 

Ο αγώνας των επικουρικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αγώνας όλων των νοσοκομειακών γιατρών ενάντια στο εργασιακό κάτεργο. Ταυτόχρονα είναι κομμάτι ενός ευρύτερου κινήματος όλων των συμβασιούχων στο χώρο της υγείας, στους δήμους, στην εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. 

Η νικηφόρα απεργία των συμβασιούχων των δήμων πέρυσι, οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που κέρδισαν ένα χρόνο παράταση και οι κινητοποιήσεις των επικουρικών που κέρδισαν τις ως τώρα παρατάσεις και πληρωμές δείχνουν ότι μπορούμε να νικήσουμε. 

Όλοι την Τετάρτη 31/1 στην απεργία!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.