Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Πάνο Δημητρίου και παράλληλη έκθεση με ντοκουμέντα και φωτογραφίες από τη ζωή του διοργανώνει ο Δήμος Θέρμης, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.  

Στις 5 Φεβρουαρίου 2017, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών ο Πάνος Δημητρίου, ένας από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της νεολαίας του μεσοπολέμου, της αντίστασης, του Κομμουνιστικού  Κινήματος και της ανανέωσης της Αριστεράς. Η εξέχουσα αυτή πολιτική προσωπικότητα  του κινήματος της αριστεράς ήταν δημότης και κάτοικος του Δήμου Θέρμης.

Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο δήμος, η οικογένεια και φίλοι του διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης με τίτλο “Πάνος Δημητρίου: ο Αγωνιστής, ο Άνθρωπος, ο Συμπολίτης μας”. 
Με το δημοσιογράφο Παύλο Νεράντζη να συντονίζει, άνθρωποι που γνώρισαν, συνεργάστηκαν και κουβέντιασαν με τον Πάνο Δημητρίου  όπως ο Βαγγέλης Ζορκάδης, η Σοφία Καραγιαννοπούλου, ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης και ο αν. Υπουργός  Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, θα δώσουν το προσωπικό τους στίγμα για τη σπουδαία αυτή προσωπικότητα. Στο βίντεο που θα προβληθεί ακούγεται ο ίδιος να μιλά για τη ζωή του. 
Παράλληλα, από την 1η έως τις 16 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη -Πινακοθήκη διοργανώνεται έκθεση με φωτογραφίες, ντοκουμέντα και αντικείμενα από τη ζωή του.
Η έκθεση που θα παραμείνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πινακοθήκη της Θέρμης για δύο εβδομάδες, θα δέχεται και οργανωμένες επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης (τηλ. 2310463423 εσωτ. 106).
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη 13:00 με 20:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08:00 με 20:00.
Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης,

Καπετάν Χάψα με Δημητρίου και Καραολή 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.