Για 4η συνεχόμενη χρονιά η σημερινή διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού δείχνει την περηφάνια και την εκτίμησή της στις προσπάθειες, που έχουν καταβάλλει, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε, οι μαθητές των σχολείων του Δήμου και επιβραβεύει τους πρωτεύσαντες οργανώνοντας εκδήλωση προς τιμή τους.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στις 28 Ιανουαρίου, στις 18.00, στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία και βραβεύονται οι μαθητές, που πρώτευσαν στα Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Δήμου, καθώς και οι πενήντα (50) πρώτοι εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επίσης, βραβεύονται οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, οι διακεκριμένοι αθλητές του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς και οι 11 φοιτητές της ομάδας Τyφοοn Motoracing του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, 3 εκ των οποίων (ο κ. Μοσχοβίτης Πέτρος, ο κ. Κουτσάκης Γεώργιος και ο κ. Γαζιώτης Γεώργιος) είναι και δημότες του Δήμου Θερμαϊκού. Βραβείο θα λάβουν για την κατασκευή πρωτότυπης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας τύπου MOTO-3, που έλαβε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό Motostudent και πραγματοποιήθηκε στην πίστα MotoGP, στην Αραγονία της Ισπανίας το 2016, ολοκληρώνοντας με επιτυχία όλα τα αγωνίσματα. Για τη συνεισφορά του στη διάκριση της φοιτητικής ομάδας Tyφoon, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση από το Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη, στο δημότη Ν. Μηχανιώνας, κ. Αντώνιο Τουρλιδάκη, ο οποίος είναι και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Tιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης για φέτος θα είναι ο πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής, Αρχηγός & Προπονητής, επί σειρά ετών, της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Ελλάδος και όχι μόνο, κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, στον οποίο θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση από το Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη. Ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες, που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση μπάσκετ έχει συμμετάσχει, τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής. Γνωστός με το ψευδώνυμο «ο δράκος», αποτέλεσε τον κορυφαίο πλέι μέικερ της εποχής και μαζί με το Νίκο Γκάλη, έναν από τους πιο γνωστούς Έλληνες παίκτες.

Την εν λόγω εκδήλωση θα πλαισιώσει η Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα
του Ωδείου Περαίας «ΟΡΦΕΑΣ» και η Νεανική Χορωδία του Πυθαγόρειου
Ωδείου Θερμαϊκού.

Ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης, Δήμαρχος Θερμαϊκού, δήλωσε : «Η νέα γενιά για άλλη μία φορά γέμισε με χαρά και περηφάνια τις καρδιές μας και μας υπενθύμισε, ότι αποτελεί φορέα αισιοδοξίας για το μέλλον. Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε χρέος και ευθύνη να στηρίζουμε τις προσπάθειές της, προσφέροντας κίνητρα σε αυτά τα παιδιά, που αγωνίζονται για την πρόοδο και την εξέλιξή τους. Σε αυτόν τον άξονα κινούμενη η διοίκησή μας, αναλαμβάνει την πραγματοποίηση έργων, όπως, μεταξύ άλλων, η οικοδόμηση δύο νέων σχολείων, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ, η δημιουργία βιβλιοθηκών και ο εκσυγχρονισμός σχολικών χώρων, αλλά και χώρων άθλησης, αναγνωρίζοντας τη σημασία των υποδομών στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη συνολική διάθεση της νέας γενιάς να συνεχίσει ακάθεκτη τον αγώνα της. Αυτή η νέα γενιά οφείλει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, για κάθε έναν από εμάς, και να μας διδάξει την αξία της επιμονής, της προσήλωσης και της φιλομάθειας, που πρέπει να μας συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.» 


* η φωτο από παλαιότερη εκδήλωση βράβευσης μαθητών στον Θερμαϊκό
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.