Η Κάριτας Ελλάς, σας προσκαλεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 18:00, στο METApolis Gallery (Στοά Καΐρη 6, 3ος όροφος) στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Αθήνα, Η Πόλη μου...», όπου παρουσιάζουν τα έργα τους 28 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, μεταξύ 16 και 41 ετών, από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, Μαρόκο, Αίγυπτο, την Ουκρανία, το Πακιστάν και την Γκάνα.
Η Κάριτας Ελλάς υλοποίησε τρίμηνο εκπαιδευτικό  σεμινάριο φωτογραφίας στο Κοινωνικό Κέντρο της, στο Νέο Κόσμο, με εισηγητή τον δάσκαλο φωτογραφίας - φωτοειδησεογράφο Γιάννη Γιαννακόπουλο.
Το σεμινάριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ»- Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» όπου αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας. 


Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αφορά σε μια προσέγγιση για την Τεχνική της Φωτογραφίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (Πρόσφυγες και Αιτούντες Άσυλο). Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλάμβανε την τεχνική γνώση της φωτογραφίας σε συνδυασμό με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Ο απώτερος σκοπός της μάθησης ήταν η συμβολή στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού με δεξιότητες κοινωνικής γνώσης που αναπτυχθήκαν, σε ένα ανοικτό περιβάλλον δημιουργικής προσπάθειας και ένταξης με μέσο την διαπολιτισμική εκπαίδευση.
Το θέμα που τέθηκε για φωτογράφιση στην ομάδα, είναι η ίδια η πόλη που ζουν και βιώνουν μια νέα πραγματικότητα και το πώς βλέπουν την αρχιτεκτονική αυτής της πόλης.
Τα μέλη της ομάδας, θα μοιραστούν μαζί σας τις δικές τους σκέψεις, εικόνες, στιγμές, τα φωτογραφικά κλικ, μέσα από ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση, στην ίδια την ψυχή ενός Ανθρώπου που ταξίδευσε από μακριά και είναι μαζί μας.
Συμμετέχουν οι: Ahmad Jawad Hashimi, Rash Nuertey, Asad Ullah, Kaci Zamoum, Ali Omid Sofizada, Fatemeh Rezaie, Alaa Yakub, Ghorban Pirmohammadi, Mohammad Mohebi, Ahmed Al Majaida, Salman Alizadeh, Bahareh Hosseini, Rashid Alizadeh, Elyas Sharifi, Usman Majid, Kazem Ahmadi, Katerina Lobko, Prawana Nabizada, Sayed Rohullah, Leila Mohammadi, Sara Hosseini, Mustapha Khalfoun, Yasser Sharba, Khatereh Ahmadi, Alatrash Talal Mohammad, Chalil Alizada, Shally El-sherif, Ammar Al-khaffaf.
Σας περιμένουμε!
Πληροφορίες έκθεσης:
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας: «Αθήνα, Η Πόλη μου...»
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, 18.00
Διάρκεια έκθεσης: 23 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2018
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά: 18.00 – 21.00 | Σάββατο 11:00 – 21:00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
Τόπος: METApolis Gallery*, Στοά Καΐρη 6, Σταθμός Μοναστηράκι | Χάρτης: https://goo.gl/maps/ZHAMsbXUJNs
Είσοδος Δωρεάν

*Ο Χώρος δεν διαθέτει πρόσβαση με ανελκυστήρα
*Ο Χώρος δεν διαθέτει προσωρινά πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.