Να μην αγνοεί τον ελληνικό λαό κάλεσε τον επίτροπο Johannes Hahn η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με τη στρατηγική διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η κυρία Σακοράφα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της στην ολομέλεια, απευθυνόμενη στον κ.Χαν , του επισήμανε ότι στην σημερινή κρίσιμη καμπή που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, αυτός ο ίδιος χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία», όπως έκανε σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Σπίγκελ, υπονομεύοντας τις όποιες προσπάθειες και συνεχίζοντας να δίνει λάθος μήνυμα στη κυβέρνηση των Σκοπίων.

“Ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τα ζητήματα αυτά. Θα σας συνιστούσα να μην συνεχίσετε να τον αγνοείτε” είπε κλείνοντας την τοποθέτησης της η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής.

Ολόκληρη η τοποθέτηση:

“Παρουσιάζετε στρατηγική διεύρυνσης χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Ενώ επικαλείστε δήθεν τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης, ουσιαστικά λειτουργείτε όπως και στο παρελθόν, με καθαρά κριτήρια συμφέροντος.

Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε εκθέσεις που ωραιοποιούν την πραγματικότητα και που λειτουργούν ανασταλτικά στην πρόοδο των χωρών αυτών.

Το ηχηρότερο παράδειγμα είναι η FYROM. Η πολιτική σας μέχρι σήμερα συντήρησε και υποδαύλισε τον εθνικισμό και την παραχάραξη της ιστορίας με εμφανή αποτελέσματα

Είναι οξύμωρο να λέτε ότι για να υπάρξει ένταξη θα πρέπει να έχουν λυθεί ανοιχτά ζητήματα, τη στιγμή που είστε, και πάλι, έτοιμοι να συστήσετε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων πριν καν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις Πρζνο.

Παράλληλα, στην σημερινή κρίσιμη καμπή που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, εσείς ο ίδιος χρησιμοποιείτε τον όρο «Μακεδονία» στην πρόσφατη συνέντευξη στο Σπίγκελ (δεν το διαψεύσατε), υπονομεύοντας τις όποιες προσπάθειες, συνεχίζοντας να δίνετε λάθος μήνυμα στη κυβέρνηση των Σκοπίων.

Ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τα ζητήματα αυτά. Θα σας συνιστούσα να μην συνεχίσετε να τον αγνοείτε”.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.