Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Πριν από μια εβδομάδα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη για 8.166 μόνιμες θέσεις εργασίες στους υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων.  Παρακολουθώντας τόσο καιρό τις τοποθετήσεις σας επί του θέματος οφείλουμε να ομολογήσουμε  το ταλέντο που έχετε να ανάγετε κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, σε επίτευγμα. Μάλιστα ακούσαμε από στελέχη σας να  μιλούν για τις δυσκολίες που  αντιμετωπίσατε από πλευράς "κουαρτέτου" προκειμένου να το "περάσετε" ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι μηδενικό αφού πρόκειται για υπηρεσίες" ανταποδοτικού "χαρακτήρα και οι μισθοί βγαίνουμε από τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες.
Πριν τις πολυήμερες κινητοποιήσεις του καλοκαιριού, κ.  υπουργέ εσωτερικών λέγατε ότι ...
 από την στιγμή που το ελεγκτικό δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων-  εδώ να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι κλείνανε τότε 2,5 χρόνια συνεχούς  δουλειάς-εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση υποχρεούται να προχωρήσει στην λύσει της "αντισυνταγματικά παρατεινόμενης" σύμβασης τους. Μετά τις κινητοποιήσεις, " βρέθηκε" ο τρόπος να δοθεί νέα παράταση στις συμβάσεις μέχρι τέλος Μάρτη και παράλληλα να "τρέξει" μια προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στις υπηρεσίες ανταποδοτικού" χαρακτήρα. Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα!
Το σωματείο μας εδώ και χρόνια δίνει μάχη προβάλλοντας ως κύριο αίτημα το  "μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους". Θεωρούμε ότι οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι σταγόνα στον ωκεανό και ότι με την υποστελέχωση που υπάρχει στις υπηρεσίες των δήμων, χρειάζεται να προκηρυχθούν πολλαπλάσιες θέσεις μόνιμης δουλειάς και φυσικά όχι μόνο στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμού. Αυτά τα σημειώνουμε  κ. υπουργέ γιατί μας είπατε ότι δε θέλουμε την προκήρυξη.. τα πράγματα δεν είναι έτσι και το ξέρετε πολύ καλά.. όπως επίσης είστε γνώστης της κάθετης αντίθεσής μας στην κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό με ελαστικές μορφές εργασίας.

κ. Υπουργοί 
Στις 27 Μάρτη λήγει η  προθεσμία για τις θέσεις ΥΕ και λίγο πιο πριν για ΠΕ ΤΕ και ΔΕ -θα προλάβει το ΑΣΕΠ μέσα σε 3 μέρες (!) να βγάλει τους προσωρινούς πίνακες; Ρητορικό το ερώτημα... σαφώς όχι… τι θα γίνει από 1/4, που θα απολυθούν οι συνάδελφοι; Μήπως εκ των πραγμάτων θα διευκολύνετε κάποιους πρόθυμους και «έτοιμους από καιρό» δημάρχους να παραχωρήσουν τις υπηρεσίες σε εργολάβους - επιχειρηματικούς ομίλους;  Ήδη κάποιοι δήμαρχοι- όπως μαθαίνουμε -έχουν προχωρήσει τους σχεδιασμούς τους προς αυτήν την κατεύθυνση και μάλιστα με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις από κοντά να δίνουν χέρι βοηθείας.

κ Υπουργοί
Τέλος Μάρτη απολύετε 9000  συναδέλφους- συμβασιούχους που πιάσανε δουλειά οι περισσότεροι πριν τρία χρόνια, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μακροχρόνια άνεργοι όλοι τότε και από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για να προσλάβετε 8.166 μέσω ΑΣΕΠ που η διαφορά τους από τους προηγούμενους είναι ότι είναι τώρα άνεργοι. Εφαρμόζετε δηλαδή πολιτική μοιράσματος της φτώχειας, φύγε εσύ - έλα εσύ… Βάζετε με την τακτική σας τους τώρα μακροχρόνια ανέργους απέναντι στους πριν 3 χρόνια ανέργους υποδαυλίζοντας τη διχόνοια των εργαζομένων και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Θα μας βρείτε απέναντι όλους μαζί! Όλοι μαζί θα σας δώσουμε την απάντηση… την απάντηση που αρμόζει και  που ξέρει να δίνει η εργατική τάξη!

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΉ ΔΟΥΛΕΙΆ
ΚΑΜΜΙΆ ΑΠΌΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΟΥ
Μετατροπη ολων των συμβασεων σε αοριστου χρονου
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ




ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.