Δεν είναι ασφαλώς κάτι καινούργιο, αφού δεν αποκαλύφθηκε πρόσφατα.
Η καύση ελαστικών και καλωδίων που συστηματικά γίνεται στην περιοχή των Ρομά των τσαϊριών της Περαίας - Θέρμης προκαλεί μια μόνιμη επιβάρυνση στην υγεία των κατοίκων της ανατολικής Περαίας, αφού ο καπνός από τις διοξίνες και τα φουράνια που εκλύονται από την καύση είναι καθημερινά σχεδόν παρών.
Είδαν κι απόειδαν οι δυστυχείς κάτοικοι, που εδώ και χρόνια καταγγέλλουν την ανυπόφορη αυτή κατάσταση στις αρμόδιες αρχές, αστυνομία και δήμο και καμία κίνηση δεν βλέπουν.
Η αστυνομία μάλλον αποδέχθηκε και το άβατο του οικισμού των Ρομά της Περαίας και ούτε την παρουσία της δεν μπορεί να  επιδείξει καν στις περιοχές των καύσεων.
Ο δήμος, παρόλο που ισχυρίζεται πως έχει κάνει επανηλειμμένες εκκλήσεις στην αστυνομία να παρέμβει και βλέπει πως αυτή το παίζει "κινέζος" δεν προχώρησε σε ενέργειες που να δημιουργούν προϋποθέσεις επίλυσης του προβλήματος.
Έτσι η πρωτοβουλία κάποιων ενεργών πολιτών, του δήμου Θερμαϊκού και η επιμονή τους, οδήγησε στην αναμόχλευση και προσωρινή προβολή του χρόνιου αυτού οικολογικού  αλλά και υγειονομικού ζητήματος.

Έτσι σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η ερώτηση που απηύθυνε προς τη διεύθυνση  περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα  Χαραλαμπίδου.
Σύμφωνα μ' αυτή, που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να απευθυνθεί και προς τη διεύθυνση υγειονομικού της Περιφέρειας, η σύμβουλος αναφέρει:
«Σας ενημερώνουμε ότι στην περιοχή της εισόδου στην Περαία, αποκαλούμενης "Τα Νεόκτιστα", παρατηρείται το φαινόμενο της συνεχούς και διαρκούς ύπαρξης στήλης μαύρου καπνού στα αριστερά του Δήμου, στην έκταση μεταξύ του LIDL και της θάλασσας (στην ευρύτερη περιοχή "Τσαΐρια"). Κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν και βεβαιώνουν ότι αυτός ο καπνός προέρχεται από καύση ελαστικών και άλλων υλικών που διαχέουν και απελευθερώνουν, στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα, υλικά επιβλαβή για την υγεία των Δημοτών. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν γνωρίζετε το θέμα και για τις ενέργειες που θα κάνετε προκειμένου να επιλυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα για την δημόσια υγεία. Συνημμένα σας στέλνουμε φωτογραφίες του σχετικού προβλήματος».

Για άλλη μια φορά ούτε καν ονοματίζονται οι υπεύθυνοι της επικίνδυνης για την υγεία των κατοίκων και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος μόλυνσης. Οι Ρομά ούτε καν αναφέρονται.
 Το κύριο πρόβλημα αυτό της ελλιπούς αστυνόμευσης που προκαλεί παραβατικές συμπεριφορές και αυξάνει την εγκληματικότητα, επιβαρύνει την υγεία και μολύνει το περιβάλλον ούτε καν θίγεται από κανέναν.
Όλοι μάλλον κατέχουν το ιδιότυπο σαβουάρ βιβρ.
Μιλάμε για ένα πρόβλημα που έχει όνομα.

Μαγαζιά διαρρηγνύονται, περιουσίες φτωχών ανθρώπων απαλλοτριώνονται, λεηλασίες σημειώνονται, ληστείες και κλοπές είναι καθημερινές, γέροντες κακοποιούνται για ελάχιστα χρήματα που έχουν ή δεν έχουν, συμμορίες νεαρών τρομοκρατούν παιδιά και καταστρέφουν δημόσια κτίρια και πάρκα, και κανένας δεν μιλάει .....
Από την άλλη μικρά νόμιμα καζίνο και λέσχες τζόγου έχουν κατακλύσει τον Θερμαϊκό που θα τον μετατρέψουν σε μικρό Λας Βέγκας με στόχο να χαθούν και άλλες περιουσίες αφελών ή πονηρών.

Εντάξει θα τα βάλουμε για λίγες μέρες μέσω του διαδικτύου κύρια με τους Ρομά, θα βγούνε και κάποιοι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και θα αποδώσουν ρατσιστικές προθέσεις στους ανακινήσαντες το θέμα και μετά όλοι θα αντιμετωπίζουμε και πάλι τη σκληρή πραγματικότητα της αύξησης της ιδιότυπης εγκληματικότητας και παραβατικότητας σχεδόν παθητικά.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.