Réseau International, 08 février 2018

«Oι τελευταίες ειδήσεις από την Δαμασκό:
Οι τελευταίες ειδήσεις είναι ότι οι δάσκαλοι της τρομοκρατίας –το Ισραήλ- εξαπέλυσαν πυραύλους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Οι πύραυλοι στόχευαν τις συριακές στρατιωτικές βάσεις στην ύπαιθρο περιφέρεια της Δαμασκού. Άλλη μια παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της Συρίας. . . .και του Λιβάνου.
Στο μεταξύ ο κόσμος έμεινε καθισμένος να παρακολουθεί τα τέρατα του τρόμου να διαπράττουν τρομοκρατικές ωμότητες στην Γάζα, στην Παλαιστίνη και στην Συρία, να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες στα υψώματα του Γκολάν και να τους παρέχουν όπλα και στρατιωτική εκπαίδευση.
Και ο κόσμος εξακολουθεί να σιωπά. Τα Ηνωμένα ΄Εθνη , με έναν αέρα αυτοϊκανοποίησης, δεν έχουν τίποτα να πουν. Παντού στον κόσμο κάτι υπάρχει για συζήτηση, εκτός από όταν πρόκειται για το Ισραήλ.
Χτες πέρασα την μέρα μου δουλεύοντας σε ένα έργο στην «Τζεμανά» και η Δαμασκός βομβαρδίστηκε ξανά. Επανειλημμένοι βομβαρδισμοί των τρομοκρατών από την ανατολική Γκούτα και το Τζομπάρ. Η Γκούτα είναι η κύρια ζώνη ενίσχυσης των τρομοκρατών σε εφόδια και σχηματισμούς από το Ισραήλ, ενώ στο Ζομπάρ τελούν υπό τη προστασία των Αμερικανών, των Βρετανών και των     Σαουδαράβων.
Είναι ένας βρώμικος, πολύ βρώμικος πόλεμος. Ένας πόλεμος όπου πληρεξούσιες δυνάμεις ήρθαν να κάνουν έναν πόλεμο μέσω πληρεξουσίου. Και δεν υπάρχει γι΄αυτό κανένας λόγος… Χτες επιτέθηκαν σε μια στάση λεωφορείων στην Δαμασκό, μια στάση χωρίς στρατιωτική σημασία, που την χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Μια στάση γεμάτη κόσμο που πηγαίνει στην δουλειά του, που πηγαίνει στην οικογένειά του, ή πηγαίνει στο σχολείο του. Και όμως τίποτα δεν γράφτηκε από τα Δυτικά ΜΜΕ, τίποτα δεν ειπώθηκε από τα ράδιο τηλεοπτικά μέσα στη Δύση.
Οι δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι κράτησαν το στόμα τους κλειστό: οι επιταγές της Σαουδαραβίας! Γίνατε δημοσιογράφοι για ένα και μόνο λόγο: να λέτε και να γράφετε την αλήθεια. Και δεν λέτε την αλήθεια. Λέτε ότι σας διατάσσουν να πείτε τα αφεντικά σας.
Βρίσκομαι εδώ, στα γεγονότα. Και είμαι τώρα κατάκοπος. Πέρασα την χθεσινή μέρα κάτω από τους βομβαρδισμούς. Και την προηγούμενη την πέρασα κάτω από τις βόμβες, μαζί με τους πολίτες της Συρίας, τους πραγματικούς Σύρους, όχι τους μισθοφόρους που συντηρούνε ξένοι. Και πρέπει να πω πως είμαι οργισμένος, ναι… οργισμένος.
Αγωνίζομαι να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Προσπαθώ να σας μιλήσω ευγενικά. Αλλά, άνθρωποι του ΟΗΕ, δεν είστε παρά χαμένος καιρός. Τηλεόραση Αλ-Τζαζίρα*, δεν λες παρά μόνο ψέματα όλη την ώρα.
Αυτή είναι λοιπόν η έκθεσή μου για σήμερα:
-      Στη Συρία, οι άνθρωποι πεθαίνουν άδικα.
-      Η κυβέρνηση της χώρας αντιμετωπίζει έναν πόλεμο τρομοκρατών, όχι εμφύλιο. Έναν πόλεμο τρομοκρατών.
-      Αν ψάχνετε να βρείτε την αλήθεια από εδώ ή από την Δύση, να την βρείτε δεν μπορείτε πια, επειδή τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις και τις εφημερίδες σας διευθύνει αυτό:                           Το Δολάριο
Τέλος της αναφοράς ενός εξαγριωμένου Βρετανού… στη Συρία.
Tom Duggan»

Πηγή: Video/ Facebook

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού


*Σημ: Προφανώς στη Δαμασκό βλέπει μόνο την Αλ-Τζαζίρα και όχι Euronews ή Sky (Αλαφούζου), γι’ αυτό και βλαστημάει μόνο αυτήν.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.