Ο Δήμος Θερμαϊκού προχωρά στην εφαρμογή της τροπολογίας, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και αφορά στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος, για την επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα.

Οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, καλούνται να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο, για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.02.2018 ΚΥΑ.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι αιτούντες, θα πρέπει :

1.    Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή έως και τις 14.02.2018.

2.    Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.(ΦΕΚ474/Β/14-2-2018).

Επισημαίνεται, ότι η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του αιτούντος, ενώ σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης :

·         Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

·         Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται, ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή, προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

·         Το μέρος της οφειλής, που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τον δικαιούχο σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.


Τα δικαιολογητικά, τα οποία απαιτούνται είναι τα εξής :


1. Αίτηση η οποία απέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986.
2. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού .
3. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
4. Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού του Εκκαθαριστικού του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
5. Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Ε.Ν.Φ.Ι.Α. του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
7. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α. για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομα ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%)και άνω.
8. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.
9. Προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων (εάν απαιτούνται).
10. Κατ’ οίκον επισκέψεις για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης και των συνθηκών διαβίωσης του νοικοκυριού (εάν απαιτείται).
11. Διενέργεια κοινωνικής έρευνας (εάν απαιτείται).

Σε περίπτωση που, οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί, κατά το φορολογικό έτος 2017,απαιτείται η προσκόμιση οποιοδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαιο πώλησης ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης, ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α).

Υποβολή δικαιολογητικών στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, δ/νση Δευκαλίωνος αρ.23, τηλ. επικοινωνίας 23920 24034.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.