Του Στράτου Γεωργούλα *

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζήσαμε στη Μυτιλήνη πριν από λίγες μέρες. Οργανωμένες και προσχεδιασμένες επιθέσεις με σκοπό να προκαλέσουν θάνατο. Ρατσιστικό μίσος να εκδηλώνεται με λόγια και πράξεις. «Κάψτε τους ζωντανούς» να φωνάζουν και να ρίχνουν πέτρες, μπουκάλια, φωτοβολίδες προς απροστάτευτες οικογένειες, να βάζουν φωτιές σε κάδους, να κρατούν καδρόνια, να βρίζουν, να χτυπούν. Και η αστυνομία να κοιτά άπραγη χωρίς ούτε μια σύλληψη και στο τέλος να στέλνει στο τμήμα όλα τα θύματα.

Όχι, μην πέφτετε από τα σύννεφα. Η νύχτα της ντροπής ήταν καλά προετοιμασμένη από καιρό. Η Πατριωτική Κίνηση Μυτιλήνης (ο συνδετικός κρίκος Χρυσής Αυγής και ΝΔ), ναι, αυτή η ομάδα που όταν τέθηκε το ζήτημα του ξεπουλήματος του αεροδρομίου κλήθηκε να υπερασπιστεί τον «πατριωτισμό» των γερμανών επενδυτών. Οι χρυσαυγίτικες προσβάσεις σε οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, πολιτευτές και αυτοδιοικητικοί των «Μένουμε Ευρώπη» που νομίζουν ότι ξεπουλώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα θα κερδίσουν λίγες αιματοβαμμένες ψήφους, στελέχη κυβερνητικού κόμματος που ήταν παρόντα για τον ίδιο λόγο, έχουν προσωποποιημένη ευθύνη.

Η στοργική όμως φωλιά αυτού του αυγού του φιδιού είναι η αντιδημοκρατική πολιτική της ΕΕ και του επιτρόπου της Δ. Αβραμόπουλου, που θέλει μετανάστες πρόσφυγες και νησιώτες να τους βλέπει ως απορρίμματα που πρέπει να τα κρύψουμε σε αποθήκες και ως αντικείμενα εκμετάλλευσης μιας κοινωνίας των «πωλητών» ελπίδας, των γνωστών ΜΚΟ, που κερδίζουν ακριβώς επειδή τα αφεντικά τους δημιουργούν πολέμους και συμφορές.

Ευθύνες και σε αυτούς που «συμψηφίζουν», σιωπούν, τους «ναι μεν αλλά». Όταν στελέχη της δημοτικής αρχής με ρόλο, δηλώνουν δημόσια «να τους ρίξουμε στη θάλασσα» και ο δήμαρχος σιωπά, όταν δημοτικοί σύμβουλοι μιλούν για «ένα δύο άτομα, οπαδοί ομάδων που έκαναν ένα λάθος» και σου έρχεται η εικόνα από το ΣΚΑΙ για τη δολοφονία Φύσσα «τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο», όταν αυτοδιοικητικοί καταδικάζουν «τη βία από όπου και αν προέρχεται» μιλώντας για τη βία μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές του εγκλωβισμού.

Όταν η κυβέρνηση σπεύδει να φέρει άμεσα, τώρα, προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που ακυρώνει την απόφαση του ΣτΕ, επαναφέροντας το γεωγραφικό εγκλωβισμό, με εισηγητή μάλιστα τον βουλευτή Λέσβου, όταν ο νεοδιορισθείς Διευθυντής Ασύλου στην πρώτη του απόφαση επαναφέρει τον περιορισμό μετακίνησης των αιτούντων άσυλο, όταν ντόπιοι πολιτευτές και παραγοντίσκοι, δεν τολμούν να αρθρώσουν συγκεκριμένο λόγο ενάντια στην κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας γιατί αυτή η (αντιδημοκρατική) Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι το σπίτι μας»- όλοι αυτοί επωάζουν το αυγό του φιδιού.

Ρατσιστικές και φασιστικές εκδηλώσεις που τελικά επιτελούν ένα λειτουργικό ρόλο, όπως άλλωστε κάνουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Ξεχνάμε ότι πρόσφυγες και νησιώτες έχουν κοινά συμφέροντα ενάντια στον εγκλωβισμό, ξεχνάμε ότι όλη η χώρα τελεί υπό καθεστώς αποικίας, ξεχνάμε το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, εργατικών δικαιωμάτων, πλειστηριασμούς, φτώχεια, ανεργία, τους πολέμους και τις πωλήσεις όπλων στις χώρες που δημιουργούν τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Τώρα ήρθε η ώρα εμείς (που είμαστε οι πολλοί), να μην ξεχνάμε. Ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε τις αξίες της μήτρας μας, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και να μη σιωπούμε. Ήρθε η ώρα του αγώνα, μέχρι την τελική νίκη.


* Καθηγητή Εγκληματολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Άλλος Δρόμος»

πηγή freedomtv
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.