Χίλιες (1000) περίπου ιδιωτικές συνδέσεις, με το αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού της Επανομής, έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, με την εκτέλεση του έργου να έχει αναλάβει ανάδοχη εταιρεία, που προέκυψε μετά από Ανοιχτή Δημοπρασία.

Το πολύπαθο έργο του αποχετευτικού δικτύου της Επανομής, ξεκίνησε στα τέλη του  2009 και λόγω προβλημάτων και καθυστερήσεων, σταμάτησε, έχοντας χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αποπεράτωσή του. Αποτέλεσμα αυτού, η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Ιούλιο του 2014, καλώντας στις Βρυξέλες τους υπευθύνους του Ταμείου Συνοχής και της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και παραδίδοντας τελεσίγραφο αποπεράτωσης του έργου μέσα σε έξι μήνες, όπου σε περίπτωση αποτυχίας θα επιβαρυνόταν ο Δήμος με πρόστιμο ύψους 6.000.000,00 ευρώ.

Η νεοεκλεχθείσα το Σεπτέμβριο του 2014, σημερινή Δημοτική Αρχή, με συντονισμένες κινήσεις πέτυχε να ξεπεράσει το πρόβλημα, να πετύχει τη μονομερή παραλαβή και την παράδοση του πραγματοποιημένου σε δύο φάσεις έργου προς λειτουργία, τον Ιούλιο του 2015. Η πρώτη φάση του περιελάμβανε το εσωτερικό δίκτυο του αστικού ιστού της πόλης της Επανομής, ενώ η δεύτερη φάση το εξωτερικό δίκτυο, που περιελάμβανε τον περιαστικό ιστό της Επανομής (παραλία, Πάλιουρα) και σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο της Μηχανιώνας, με κατάληξη στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, στην περιοχή Αινείας, μεταξύ Ν. Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου.

Αναμφισβήτητα, η λειτουργία του αποχετευτικού της Επανομής επέφερε ουσιαστικά οφέλη για την περιοχή, με βασικότερο τη βελτίωση του περιβάλλοντος μιας τουριστικής περιοχής με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, μέσω των οποίων στηρίζεται σημαντικά η οικονομία του τόπου. Ούσα όμως και μία περιοχή με αξιόλογη αγροτική παραγωγή, επιτυγχάνεται παράλληλα και η ποιοτική αναβάθμιση των παραγωγών και των προϊόντων.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.