του ακτιβιστή

Δυστυχώς το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων με την παρακάτω λιτή και καθόλου επεξηγηματική ανακοίνωση ενημερώνει τους 12 παρατασιούχους για την τύχη του αιτήματός τους για παραμονή τους στην εργασία μέχρι την έκδοση των τελικών πινάκων επιτυχόντων της 3Κ ΑΣΕΠ. Το δυστυχώς πάει στο ότι εκτός από τη δυσνόητη ανακοίνωση δεν φρόντισε το σωματείο να ενημερώσει τους πολίτες για το τσουνάμι που πρόκειται να αντιμετωπίσουν σχετικά με την προβληματική πλέον κατάσταση στην καθαριότητα του Δήμου.
Ενημέρωση για τους 12 συναδέλφους παρατασιούχους - συμβασιούχους
Σας ενημερώνουμε ότι η δικαστική απόφαση για την προσωρινή διαταγή που αιτηθηκατε μετά και την ουδέτερη στάση που τήρησε η Δημοτική Αρχή είναι απορριπτική.
Από αύριο δεν θα ασχολείστε στο Δήμο αναμένοντας την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί για την 15/06/2018.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΎ
Και για να εξηγηθούμε, φυσικά και εκφράζει και εκπροσωπεί τα μέλη - εργαζόμενους που υπάγονται σ' αυτό και σ' αυτούς λογοδοτεί. Αλλά θα έπρεπε να περιγράψει τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις αυτής της δικαστικής απόφασης  στην καθημερινότητά του συνόλου των δημοτών.

Φροντίσαμε να πληροφορηθούμε τι σημαίνει αυτή η απόφαση και αν σχετίζεται με αυτήν η άθλια κατάσταση καθαριότητας που αντιμετωπίσαμε ως δημότες τον τελευταίο μήνα.
Εκτίμηση των εχόντων γνώση του θέματος είναι πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε:

  • γιατί παρά την έντονη διαμάχη σωματείου και διοίκησης για την σύμβαση παραχώρησης τμήματος της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο, αυτή για άγνωστο λόγο (τουλάχιστον σε μας) δεν έχει προχωρήσει.
  • γιατί πριν λήξει η σύμβαση των παρατασιούχων το τέλος Μαρτίου (αφού αναμενόταν η έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού) εξοφλήθηκαν ρεπό και άδειες με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί τραγικά το τμήμα καθαριότητας λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • γιατί τα τρία νοικιασμένα από ιδιώτη απορριματοφόρα και τα τρία ιδιόκτητα του δήμου (που μόνιμα είναι με βλάβες λόγω παλαιότητας και ανυπαρξίας σύμβασης με συνεργεία) δεν κάλυπταν τις ανάγκες αλλά και δεν είχαν το αναγκαίο προσωπικό επάνδρωσης.
  • γιατί παρά τις εξαγγελίες δεν έχουν ακόμη παραληφθεί (γιατί;) τα πέντε νέα απορριμματοφόρα από τον Δήμο
Και εκτός των παραπάνω ήρθε και το μπάχαλο με την εκτέλεση της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ. Χιλιάδες ενστάσεις έχουν κατατεθεί από υποψηφίους που αποκλείστηκαν από την προσωρινή λίστα επιτυχόντων που έσπευσε να ανακοινώσει µέσα σε χρόνο-ρεκόρ το ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3Κ/2018 που άλλαξε ενώ είχε εκδοθεί, για τις 8.166 προσλήψεις στους δήµους και από την οποία αποκλείονται περισσότεροι από 120.000 υποψήφιοι.
Το αλαλούμ επεκτάθηκε στους δήμους όλης της Ελλάδας, αφού δεν έχει γίνει διασταύρωση στοιχείων με αποτέλεσμα να εμφανίζονται χιλιάδες καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία του ΑΣΕΠ για πλαστά έγγραφα και δικαιολογητικά υποψηφίων, αποκαλύπτοντας έτσι όργιο παρατυπιών.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δίδονται στη δημοσιότητα από το ΑΣΕΠ προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων και οι οριστικοί αναμένονται σε βάθος 8μήνου. Ο δε νόμος δίδει το δικαίωμα στους επιτυχόντες να μην εμφανιστούν στις υπηρεσίες που βρίσκονται οι θέσεις που κατέλαβαν μέχρι την έκδοση των επίσημων οριστικών πινάκων κατάταξης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Οι παρατασιούχοι να απολύονται και το κενό που δημιουργείται να μην καλύπτεται άμεσα γιατί οι επιτυχόντες αναμένουν τους οριστικούς πίνακες. Γιατί λέει κάποιος επιτυχών από την Αμαλιάδα ή την Κρήτη, ή τα Γιάννενα να έρθει πχ στο δήμο Θερμαϊκού όταν δεν είναι σίγουρος για την οριστική κατάλυψη της θέσης;

Με το σκεπτικό αυτό αλλά και με το δεδομένο ότι θα υπάρχουν μεγάλα κενά στην καθαριότητα, επιλαχόντες συμβασιούχοι αιτήθηκαν με δικαστική προσφυγή τους την παραμονή τους στον Δήμο Θερμαϊκού έως ότου οριστικοποιηθούν οι πίνακες.
Σε αυτή την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Θερμαϊκού και με την οποία αφήνει υπόνοιες κατηγορίας ενάντια στην Διοίκηση του Δήμου διότι τήρησε διά του δικηγόρου της "ουδέτερη στάση" κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Υπονοώντας ότι δεν στήριξε το αίτημα των εργαζομένων.
Δεν κατανοούμε για ποιό λόγο να θέλει η διοίκηση να μείνει χωρίς το απαραίτητο για τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητα προσωπικό.
Γι' αυτό κρίνουμε ότι χρειάζεται περισσότερης διευκρίνησης η ανακοίνωση του σωματείου.
Όπως και απαιτείται μια υπεύθυνη απάντηση για την διαμορφωμένη κατάσταση από πλευρά Διοίκησης του Δήμου.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.