Με τις δύο πρώτες οικογένειες προσφύγων, που δέχτηκε ο δήμος Θέρμης την Παρασκευή 13/4 ξεκίνησε και στην πράξη, το πρόγραμμα REACT. Πρόκειται για την εγκατάσταση δεκατριών ατόμων σε δύο μισθωμένα διαμερίσματα μέσω του προγράμματος «REACT», που υλοποιείται από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις οικογένειες υποδέχτηκαν εκ μέρους του Δήμου Θέρμης η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και μέλος της κοινής επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης ννα Μίχου και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης διαμερισμάτων Χρήστος Σαραφιανός. Εκ μέρους της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Α.Ε. καλωσόρισε τους πρόσφυγες ο γενικός διευθυντής Ιάκωβος Σαρηγιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, έχουν υπογραφεί, μέσω του προγράμματος εφτά μισθωτήρια συμβόλαια για την εγκατάσταση 28 προσφύγων.

Το πρόγραμμα REACT, εκτός από τη μίσθωση των διαμερισμάτων στους δήμους Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού, καλύπτει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, τον εξοπλισμό και τη συντήρηση των ακινήτων.

Μέσω του προγράμματος οι πρόσφυγες υποστηρίζονται από ψυχολόγους/ κοινωνικούς λειτουργούς, μεταφραστές και συνοδούς για την ομαλή ένταξη τους στην νέα τους καθημερινότητά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ θα μισθώσει συνολικά 10 διαμερίσματα για την φιλοξενία συνολικά 47 προσφύγων εντός των ορίων των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.