του ακτιβιστή

Ένα τεράστιο έργο από οικολογικής πλευράς που σκοπεύει να αποκαταστήσει τις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο μετά από εισήγηση της διοίκησης.
Νομίζουμε πως για πρώτη φορά πραγματοποιείται μιας τέτοιας έκτασης εργασία καθαρισμού όλων συνολικά των πλάζ του δήμου.
Πρόκειται, με προϋπολογισμό δαπάνης 180.000 €, ειδικά μηχανήματα να καθαρίσουν, κοσκινίζοντας 54 στρέμματα αμμώδους έκτασης των παραλιών, προκειμένου να απομακρυνθούν απορρίμματα που έχουν συγκεντρωθεί από περιβαλλοντική ρύπανση αλλά και από ανθρώπινη παρέμβαση.
Θα κοσκινισθεί με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό κατάλληλο για τις ακτές, μέχρι βάθους 20 εκατοστά, η άμμος των παραλιών. Τα απορρίμματα θα συλλέγονται και θα μεταφέρονται σε θεσμοθετημένους τόπους απόθεσής τους. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σύμβασης θα ακολουθήσουν τακτικά "χτενίσματα - καθαρισμοί " των ακτών σε εβδομαδιαία βάση.
Στις υπό καθαρισμό περιοχές περιλαμβάνονται οι ακτές Περαίας, Ν. Επιβατών, Αγίας Τριάδας, Αγγελοχωρίου, Μηχανιώνας και Επανομής.
Το έργο προβλέπεται να αρχίσει και να ολοκληρωθεί μέσα στον Μάϊο.
Δεν μπορούμε να κρίνουμε εκ των προτέρων την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης αυτής αλλά πιστεύουμε πως αν διαφυλαχθεί και από τους χρήστες των παραλιών η καθαριότητα θα μπορούμε να ελπίζουμε σε αναβαθμισμένες και καθαρές ακτές.
Στο χέρι μας είναι να προστατεύσουμε την καθαριότητα των ακτών και των θαλασσών μας.



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. τεραστιο εργο !!!! η αμετροεπεια στο μεγαλειο της! κοσκινισμα 54 στρεμματα αμμου ! δλδ εγω που οργωνω και καθαριζω 385 στρεμματα γης ειμαι αντιστοιχος της πυραμιδας του Χεοπος ! 3300 ευρω το στρεμμα και θεωρειτε μεγαλη επιτυχια .Συνδημοτες να το καθαρισουμε θελουμε οχι να το αγορασουμε .Μετα τιμης Σαραφης Μιχαηλ του Αλεξανδρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιχάλη το "τεράστιο" (μπορεί να είναι υπεροβολική η λέξη) αναφέρεται στη σημασία που έχει το έργο για τον καθαρισμό των παραλιών μας - που επαναλαμβάνω νομίζω πως σε τέτοια έκταση για πρώτη φορά γίνεται -. Δεκτό το ευφυολόγημά σου αντιπαραβολής με την έκταση που οργώνεις αλλά επίτρεχέ με να μην το βρίσκω σχετικό με της ιδιαίτερης ποικιλομορφίας των ακτών και κυρίως για το κοσκίνισμα και όχι όργωμα ..... Πάντως περιμένουμε το αποτέλεσμα και ίσως τότε επανεκτιμήσουμε την απαισιοδοξία ή τον ενθουσιασμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.