Ο Δήμος Θερμαϊκού υποδέχεται την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, η οποία έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Ιουνίου, με μια συναυλίαμε δέκα κιθάρες, από το Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο «GuitarHeroes».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Θερμαϊκού και έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 20.30, στον προαύλιο χώρο της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης στη Ν. Μηχανιώνα.

Οι «GuitarHeroes», που ιδρύθηκαν το 2009 από την Ευαγγελία Παράσχου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του πρώην Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θερμαϊκού, νυν ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., αποτελούν μιαδημιουργική μουσική ομάδα, μια ορχήστρα δωματίου, που απαρτίζεται αποκλειστικά από κλασικές κιθάρες.

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους έκαναν ένα χρόνο μετά,το 2010, στην έναρξη του 3rdThermaikos International FilmFestival, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία κι από τότε το όνομα τους γίνεται χρόνο με το χρόνο πιο γνωστό. Η ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ερμηνεία πρωτότυπων έργων για κιθαριστικό σύνολο, διευρύνοντας σταθερά το ρεπερτόριο της, ενώενίοτε πραγματοποιεί ερμηνείες και διασκευές από το χώρο της ποπ, ροκ και κινηματογραφικής μουσικής.

Η μελωδική βραδιά, στην οποία είναι όλοι προσκεκλημένοι για να απολαύσουν και να γιορτάσουν τη μαγεία της μουσικής, θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους στα έργα τωνRodrigo, Piazzolla, Takemitsuκ.ά.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Thermaikos International FilmFestival. Ααααααχ, αχ! όπως λέει κι΄ο εφέντης ταγίπ... Η μόνη πολιτιστική διοργάνωση που ξέφευγε απ΄τα συνήθη, που ήταν πραγματικά πρωτότυπη και θα μπορούσε να έχει καθιερωθεί τουλάχιστον πανελληνίως.
    Αν φυσικά κάποιοι ιθύνοντες ξερόλες, διέθεταν την διορατικότητα, ήταν τολμηροί και έστρωναν τον πισινό τους για (ελάχιστη) δουλειά...! Τουναντίον συνεχίζουν με πορδές να θέλουν να βάψουν αυγά. Είναι το μόνο που μπορούν ακίνδυνα να "παρουσιάσουν". Τουλάχιστον ας μην κοκορεύονται για το μεγάλο πολιτιστικό έργο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.