Μια κοινή προσπάθεια για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την ανακυκλωτική διαδικασία και τα ποικίλα αποκομιζόμενα οφέλη της στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία υλοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου, στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Περαίας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τη δράση συνδιοργάνωναν ο Δήμος Θερμαϊκού,μέσω του Τμήματος Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. και ο ΣΚΑΪ (τηλεόραση, ραδιόφωνοκαι skai.gr), ενώ η υλοποίηση έγινε με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, επιδεικνύοντας την ευαισθητοποίηση, αλλά και το ειλικρινές ενδιαφέρον για την πράξη της ανακύκλωσης. Μια πρακτική που αποτελεί ένδειξη πολιτισμού και βαθιά κοινωνική ευθύνη όλων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης υπήρξε μια αμφίδρομη επικοινωνία με μικρούς και μεγάλους, μέσω διαδραστικών παιγνιωδών δραστηριοτήτων, με στόχο την έγκυρη πληροφόρησή τουςγια την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, καθώς και την κινητοποίηση, την προτροπή για ένταξη της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα των πολιτών και την οικοδόμηση σχέσης ζωής μαζί της.

Προβληματισμοί αφουγκράσθηκαν, απορίες απαντήθηκαν, ενώ ειδική ενημέρωση για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών και την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεών τους από τους μπλε κώδωνεςέλαβαν οι επαγγελματίες της εστίασης. Ο ενθουσιασμός όλων ήταν διάχυτος προσδίδοντας ένα ιδιαιτέρως θετικό κλίμα στη δράση, ενώ στο τέλος της δύο τυχεροί κέρδισαν από ένα ποδήλατο μετά από κλήρωση.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Φάμελλος, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), κ. Ραζής, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κκ. Μπίρος και Παζαρόπουλος με την Προϊσταμένη του Τμήματος Ανακύκλωσης, κα. Παπαντωνίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπαλάφας και η πρόεδρος του Τοπικού της Περαίας, κα. Κάλφα.

Στο κάλεσμα της ενημερωτικής ενέργειας επίσης ανταποκρίθηκαν μέλη συλλόγων, ομίλων και φορέων του Δήμου, όπως ο Γυμναστικός Όμιλος «ΑΙΑΣ» Θερμαϊκού, ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας (ΠΟΣΠ), καθώς και ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Θερμαϊκού «Αλέξανδρος ο Μέγας».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Κουίζ μάλλον για οπαδούς του Kapsalas (TC) και του «Μην είδατε τον τσαμασλή».
    Η ερώτησή μας: “ Τι σκέφτεται ο…Μαδούρο στην πρώτη φωτο; “

    1. Άντε τελειώνετε με τις φωτογραφίες ρε παιδιά, έχουμε σοβαρότερα πράματα να κάνουμε…
    2. Λες και είμαστε στην “Disneyland” ! Αχ και να μπορούσα να έφτιαχνα μία στην Περαία....
    3. Καλή η Ανακύκλωση και η ενημέρωση, αλλά απορριμματοφόρα δεν βλέπω…

    Ο ευρών την σωστή απάντηση, κερδίζει σακούλα για ανακυκλώσιμα σκουπίδια μπας και την χρησιμοποιήσει κάποτε….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλες οι γιορτες και οι φωτογραφιες αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι σπανια αδειαζουν τους καδους της ανακυκλωσης, οποτε για ποια ανακυκλωση μιλουν οταν δεν εχουμε που να τα βαλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας κοροϊδεύετε; Σάββατο πρωί στις 9 στην Τούμπα στους ναυτοπροσκοπους μπροστά μου αδειάζαν τους κάδους της ανακύκλωσης μαζί μετά απορρίμματα. Αυτό έγινε σ'ολους τους κάδους της περιοχής ήμουν πίσω από το αποριμματοφορο. Για ποια ανακύκλωση μιλάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή έληξε ο χρόνος για την σωστή απάντηση, σας δίνουμε εδώ την λύση στο κουίζ μας.
    Η σωστή λοιπόν απάντηση είναι η "2".
    Ορθώς σκεπτόμενος ο δήμαρχος, μια "Disneyland" στην Περαία, θα ήταν η πρώτη παραθαλάσσια "Disneyland" ανά την υφήλιο.
    Να μια αξιόλογη πρόταση στο ΤΑΙΠΕΔ για την πρώην πλαζ.
    Πάρκο για έστω μικρή "Disneyland" και μπάνιο και διασκέδαση για τα παιδιά του στυλ "Waterland".
    Και ιδού τα έσοδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.