Διαβάζουμε: «Σε στοχευμένες ενέργειες προχωρά για πρώτη φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή τα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει στην αγροτική οικονομία και σε αστικές-περιαστικές περιοχές από τον μεγάλο αριθμό, σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας, ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων.»

Δείτε τώρα ποιοι ευθύνονται για την εξάπλωση των αγριόχοιρων και ποιοι πρέπει να πληρώνουν τους αγρότες για τις καταστροφές στα κτήματά τους και στα αγροτικά προϊόντα. Δείτε ποιοι απελευθερώνουν άγρια ζώα στη φύση, παρά τους κανόνες για τη σωστή διαχείριση της άγριας πανίδας.

Διαβάζουμε: «Η διοίκηση του Κ.Σ. Κατερίνης σας ενημερώνει πως την Τετάρτη 31/7/2013 πραγματοποίησε απελευθέρωση 13 αγριόχοιρων για εμπλουτισμό στις περιοχές των Δ. Δ. Ν. Πόρων, Λεπτοκαρυάς, Σκοτίνας, Μοσχοποτάμου και Σφενδάμης…»
Επίσης 3/4/2015: «Ολοκληρώθηκαν οι πολυήμερες προσπάθειες για την απελευθέρωση των αγριόχοιρων από το εκτροφείο του Συλλόγου μας στο Καλλίθηρο Καρδίτσας.»
Και: «Με πρωτοβουλία του το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου  Μεγαλόπολης, το 1989 αγόρασε και απελευθέρωσε στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης επτά αγριόχοιρους… Επί πλέον το 1996 απελευθερώσαμε και άλλους αγριόχοιρους για την αλλαγή του αίματος και για να αποφύγουμε περιστατικά αιμομιξίας.» http://kynoclub.gr/2018/01/17/οι-αυτοσχεδιασμοί-στην-αντιμετώπιση/ Το ίδιο έγινε και στη Λέσβο, συγκεκριμένα στο όρος Όλυμπος του νησιού πριν λίγα χρόνια, και γέμισε το νησί με υβρίδια αγριόχοιρων. Σκεφθείτε πόσες άλλες ανάλογες απελευθερώσεις έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα.

Απελευθερώνουν τα αγρογούρουνα για να τα κυνηγήσουν γιατί ''φτιάχνονται'', όταν τα σκοτώνουν∙ και αυτό στην κοινωνία μας θεωρείται χόμπι και φυσιολογική συμπεριφορά... και τώρα με τη βούλα και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Για τους οικολογούντες έχουν ακουστεί τα μύρια όσα συκοφαντικά παραμύθια: ότι απελευθερώνουμε φίδια, λύκους, αρκούδες και εσχάτως ψύλλους και ψείρες. Για τους κυνηγούς δεν μιλάει κανείς. Αυτοί ό, τι κάνουν είναι καλώς καμωμένο, γιατί αυτοί "έχουν ψήφους"∙ και η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος τους βάζει και επίσημα "διαχειριστές", να πληρωθούν από πάνω για να "μειωθεί" ο πληθυσμός των αγριόχοιρων... Κάτι σαν τον «χωρικό του Χότζα» δηλαδή...

Δυστυχώς «ενός κακού μύρια έπονται.». Μετά την βαρβαρότητα, τη βία στη φύση και την εξαφάνιση της άγριας πανίδας, έπονται οι φθορές στις ιδιοκτησίες, στα αγροτικά προϊόντα και στις πινακίδες, έπονται τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και τα δυστυχήματα μεταξύ των ίδιων των κυνηγών.   
Λαμία, Αύγουστος 2018

Στέφανος Σταμέλλος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.