Με την παρακάτω ανακοίνωση το γραφείο Θεσσαλονίκης της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εργαζόμενους υγειονομικούς σε άμεση κινητοποίηση ενάντια στην "ασφυκτική Δημοσιονομική Επιτήρηση διαρκείας" με συμμετοχή στην εξαγγελθείσα για τη στάση εργασίας στις 7/9 και στο συλλαλητήριο στις 8/9.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του ακτιβιστή γιατρού Θοδωρή Ζδούκου, που απέστειλε τις παρακάτω σκέψεις και εκφρασμένη αντίθεσή του σε μια ηγεσία (ΠΟΕΔΗΝ) που δεν επέδειξε, όπως της καταλογίζει, ανάλογη ζέση στα μνημονιακά χρόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τότε που δεν φανέρωσε  ανάλογη ευαισθησία όταν "τρωγόντουσαν" τα τεράστια κονδύλια από το ΚΕΕΛΠΝΟ και γινόταν το τεράστιο πάρτυ.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και ακολουθεί η άποψη του Θοδωρή Ζδούκου:

ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

            Η ΠΟΕΔΗΝ υποδέχεται τη νέα περίοδο ασφυκτικής Δημοσιονομικής Επιτήρησης διαρκείας με δυναμικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9/2018  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
·         8- 11πμ. για τα Σωματεία μέλη της Θεσσαλονίκης
·         7 – 3μμ. για τα υπόλοιπα Σωματεία μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας.
Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει με Απεργία όσους Συναδέλφους θελήσουν να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη κινητοποίηση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8π.μ. στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ που θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.



ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9/2018
Συμμετέχουμε δυναμικά στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων. Συγκέντρωση 6μμ στο Άγαλμα  Βενιζέλου.

Αδειάζουν οι τσέπες μας και υγεία δεν έχουμε!!!
Η κυβέρνηση παζαρεύει τα πάντα!!!
Θα σταθούμε εμπόδιο.

Στις Κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης καλούνται να συμμετάσχουν εκτός των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ της Κεντρικής Μακεδονίας και τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μελών όλης της χώρας.
Ως εκ τούτω καλούνται τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων να λάβουν αποφάσεις διευκόλυνσης συμμετοχής των Συνδικαλιστικών Στελεχών.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



Οι απόψεις του γιατρού Θοδωρή Ζδούκου, που στάλθηκαν ως απάντηση στο μέλ που απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ:

Οι τσέπες σας αδειάζανε τα χρονια 2010-2014 ψευτολεβέντες της ΠΟΕΔΗΝ που είσασταν οι περισσότεροι κολλητοί των διοικήσεων και μόνιμα αποσπασμένοι απο την εργασια σας επαγγελματίες εργοδοτικοί -κυβερνητικίι συνδικαλιστές όλα τα χρονια που κυβερνούσανε ΠΑΣΟΚ -ΝΔ.
ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΚΙΧ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΑΝΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΤΑΝ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΝ ΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ, ΟΤΑΝ ΟΡΓΙΑΖΑΝ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ, ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΝ 40-50% ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΦΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΟ ΙΚΑ..
Τωρα πουλατε εκ του ασφαλους και με χυδαιο λογο δηθεν αγωνιστικη στάση. με ακροδεξιου στυλ κινητοποιησεις, οπως εκεινη με τα ασπρα άλογα και τα χλευαστικα πανώ για τον Τσιπρα και τον Πολακη. Και φυσικα κουβεντα για αυτους που τα φαγανε χοντρα απο το παρτυ στην Υγεια όλα αυτα τα χρονια , κουβεντα για τους αργομισθους του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την ασυδοσια του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομεα που εξακολουθει να θησαυριζει και τόσα άλλα.

Δεν τσιμπάει κανεις όμως σε αυτου του τύπου την αντιπολίτευση.

Η ανάγκη για τεκμηριωμένη αληθινα ριζοσπαστική κριτική στην κυβερνητικη πολιτική για τα πολλά ακόμα που δεν έχει κάνει στην Υγεία, και τα πολλά απο τα μνημονιακά τετελεσμένα αλλα και της προ κρισης περιόδου που συντηρεί ακόμα ( γραφειοκρατικοποίηση του συστηματος , υποχρηματοδοτιση και ελλειψεις προσωπικου, εντατικοποίηση της εργασίας των μάχιμων πραγματικά εργαζόμενων υγειονομικών) περναει πια αναγκαστικα μεσα απο την συντριβή αυτου του τυπου συδικαλισμου που εκφράζει η σημερινη ηγεσια της ΠΟΕΔΗΝ και την οργάνωση του αγωνα μεσα απο τα πρωτοβάθμια σωματεία με αριστερό προσανατολισμό και αριστερή πρακτική στην καθημερινότητα.

Σε τετοια κατεύθυνση προσπαθεί να κινηθει η ΕΝΙΘ και η ΟΕΝΓΕ ,με αδυναμίες είναι αλήθεια , αλλά με τίμιους συνδικαλιστες-στριες οι οποίοι πάνω απο όλα υπερασπίζονται το ΕΣΥ και την Δημόσια Δωρεάν Υγεία με την καθημερινή τους εργασία και στάση ζωής δίπλα στον πάσχοντα ,χωρις εξαιρεση αναμεσα σε ντόπιους , πρόσφυγες και μετανάστες.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.