Η θεομηνία που έπληξε το Δήμο Θερμαϊκού το Σεπτέμβρη του 2016, έφερε την ευρύτερη περιοχή αντιμέτωπη με ζημιές ανυπολόγιστες. Το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη μέχρι και σήμερα παραμονή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με σκληρή και εντατική δουλειά, έργα αναγκαία για την επαναφορά του τόπου στην πρότερή του μορφή ολοκληρώνονται και οι πληγές επουλώνονται. Μετά την ολοκλήρωση, λοιπόν,της αποκατάστασης των πρανών στην πλαζ και στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, στο «Αγνάντι» Επανομής και στο ΠΙΚΠΑ Αγ. Τριάδας, σειρά πήρε ο παραθαλάσσιος, κατακερματισμένος από τις πλημμύρες, δρόμος στον Πάλιουρα. Ένας δρόμος που συνδέει την Επανομή με τη Ν. Μηχανιώνα, εξυπηρετώντας χιλιάδες κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι παρεμβάσεις ανακατασκευής του αξιολογούνταν ως άμεσης προτεραιότητας, εξαιτίας των μεγάλων και εκτεταμένων φθορών και διαβρώσεων που είχαν προκύψει, καθιστώντας το οδόστρωμα ακατάλληλο και τη διέλευση από το συγκεκριμένο δρόμο δύσκολη και επισφαλή.

Η πραγματοποίησή τους, ωστόσο, καθυστέρησε. Λόγος, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν επέτρεψαν την άμεση ανάθεση, παρά τη δρομολόγησή τους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το διαγωνισμό για έργα ασφαλτοστρώσεων και επισκευών τμημάτων του οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, να δημοπρατούνται το Σεπτέμβριο του 2018 (28-9-18). Έτσι, η Διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να λάβει δραστικές αποφάσεις,προχωρώντας στην υλοποίηση του έργου με ιδίους πόρους.

«Οι συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 σταθερά αποκαθίστανται, παρά τις γραφειοκρατικές χρονοτριβές και χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων – Δήμου, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πολιτείας.Μετά τα ήδη ολοκληρωμένα, έπονται έργα ασφαλτόστρωσης στην Επανομή και τη Ν. Μηχανιώνα, αλλά και η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του οικισμού της Ν. Μηχανιώνας, προϋπολογισμού 1 εκατ. και 1.1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα,με τον εργολάβο να εγκαθίσταται το φθινόπωρο του 2018», δηλώνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.