Σε χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Περαίας όπου φιλοξενείται δραστηριοποιειται το 6ο ναυτοπροσκοπικό σύστημα προσκόπων Περαίας. Σήμερα είχε την τιμητική του. 
Ο προαύλιος χώρος ήταν γεμάτος παιδιά και εφηβους όπως κάθε Κυριακή πρωί που ασχολουνταν με δρασεις προσκοπικου παιχνιδιού. 
Αργότερα όλοι γονείς, παιδιά, ΕΚΣ ( Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης) και βαθμοφόροι του συστήμαρος συμμετείχαν στον ετήσιο αγιασμό από τον πατέρα Κωνσταντίνο παρουσία του δημάρχου δήμου Θερμαικού κ. Μαυρομάτη, της κ. Νίτσας Κάλφα και της κ. Πάτυ Πασχαλίδου. 
Ο δημαρχος χαιρέτησε θερμά τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε υγιείς δράσεις για τη φετινή χρονιά με πνεύμα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει άλλωστε τα ιδανικά του προσκοπισμού. 

Ακολούθησε η τελετή όπου τα λυκόπουλα μεταβήκαν από το τμήμα της αγέλης στην ομάδα και από την ομάδα στο τμήμα των ανιχνευτών.
Το σύστημα αποτελείται από λυκόπουλα, προσκόπους , ανιχνευτές, βαθμοφόρους, μέλη της ΕΚΣ ενώ εφοδιάστηκε με τρεις βάρκες τα τελευταια 4 χρονια. 
Αρχηγός αγέλης η κ. Αργυρώ Κιουρκτσή, ομάδας η κ. Βασιλική Μαρία Βαντσίδου ενώ αρχηγός συστήματος ο κ. Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος. 
Δέχεται πιαδιά ηλικίας από επτά ετών έως και 98. 
Καλή προσκοπική χρονιά!

Ρεπορτάζ: Χριστίνα
Φωτογραφίες: Λευτέρης









Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.