Το «Ηλιοδρόµιο» δημιουργήθηκε μέσα από τις συνθέσεις του Ηλία Σαρηγιαννίδη το 2012, στη Θεσσαλονίκη. Είναι καρπός δημιουργικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Εργαστηρίου Ποιητικής» του τµήµατος Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας. 

Το «Ηλιοδρόµιο»δηµιουργεί το δικό του µουσικό τόπο συνθέτοντας µουσική, γράφοντας στίχους και µελοποιώντας ποίηση, έχοντας πάντα ως αφετηρία την ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή µουσική αλλά και τις µουσικές της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.
 
Μέλη Ηλιοδρομίου: Στέλλα Καμπουρίδου(καβάλ), Αναστασία Χατζηαποστολίδου (τραγούδι), Φοίβος Αποστολίδης (κρουστά), Δάνης Κουμαρτζής (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Κούστας (τραγούδι), Γιάννης Πούλιος (βιολί), Ηλίας Σαρηγιαννίδης (λαούτο & σύνθεση), Στέφανος Σεκέρογλου (βιολί & βιόλα), Άρης Αλβανός (ηχοληψία).

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.