Για τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 έχουν προγραμματισθεί τα εγκαίνια για τις εργασίες αντιστήριξης και αποκατάστασης των πρανών, η ανάγκη των οποίων προέκυψε μετά τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις και πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2016. Πλημμύρες, που έπληξαν το Δήμο Θερμαϊκού, αφήνοντας στο πέρασμά τους ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η εκδήλωση, που είχε αναβληθεί το μήνα Ιούλιο, εξαιτίας του Εθνικού πένθους που είχε κηρυχθεί για τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Αττική, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Υγείας της Ν. Μηχανιώνας, στις 11.00 π.μ. Η τέλεση θα γίνει από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου και το Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη.

Πρανές Αγίας Τριάδας

Οι τεράστιες ζημιές, αποτέλεσμα της θεομηνίας της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016, που οδήγησαν σε μια παρατεταμένη παραμονή του Δήμου Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με διάρκεια μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου του 2018, αποκαθίστανται σταδιακά σε όλη την έκταση του Δήμου, ως αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου και της Πολιτείας.

Οι περιοχές στις οποίες αποκαλύφθηκαν οι πιο έντονες συνέπειες των φαινομένων, με σοβαρά ζητήματα ασφαλείας να ανακύπτουν, ήταν στη Ν. Μηχανιώνα, στις περιοχές της παραλίας και του Κέντρου Υγείας, στην Επανομή στη θέση «Αγνάντι», καθώς και στην περιοχή «ΠΙΚΠΑ» της Αγίας Τριάδας, με τα πρανή να χρήζουν σημαντικών παρεμβάσεων για την αποκατάστασή τους. Τα ζωτικής αυτά σημασίας έργα, για την υλοποίηση των οποίων ήταν απαραίτητη η τοποθέτηση αντιστηρικτικών τοιχίων συρματοκιβωτίων έχουν πλέον ολοκληρωθεί, διασφαλίζοντας και πάλι την ασφάλεια των πολιτών.
Αντιστήριξη πρανούς ΚΥ Μηχανιώνας

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαδικασίες και για τα υπόλοιπα έργα που απαιτούνται. Ο διαγωνισμός από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 1.100.000,00 ευρώ, για έργα αντιπλημμυρική προστασία στη Ν. Μηχανιώνα, έχει ήδη ολοκληρωθεί, με τον εργολάβο να αναμένεται να εγκατασταθεί εντός του 2018, ενώ ασφαλτοστρώσεις και επισκευές τμημάτων του οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ, δημοπρατούνται στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

«Ο Δήμος Θερμαϊκού καταφέρνει μέρα με τη μέρα να πατάει όλο και πιο σταθερά στα πόδια του, επουλώνοντας τις πληγές που υπέστη από τη μανία της φύσης. Τα αποτελέσματα της εντατικής και οργανωμένης δουλειάς όλων των εμπλεκομένων φορέων, δηλαδή του Δήμου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Πολιτείας, που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών, είναι ήδη ορατά. Δύσκολες και χρονοβόρες μεν οι παρεμβάσεις, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της έκτασής τους, ωστόσο σταθερά και με πλήρη διαφάνεια υλοποιούμενες, συνεχίζονται μέχρι την ολοκλήρωση όλων των έργων που εκκρεμούν», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Αγνάντι Επανομής


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Εγκαίνια εργασιών που τελείωσαν!!!!! Τι ακριβώς θα εγκαινιαστεί;;;;; Άλλο τι θα δουν τα μάτια μας μέχρι τις εκλογές....
    Αν μαζευτούν τα σκουπίδια... κάποτε... ας κάνουμε ένα εγκαινισμό για το "έργο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία καλή πρόταση: Από ότι ξέρω ο κ.Δήμαρχος έχει καλή σχέση με τους ιερωμένους της περιοχής δεν κάνει μία λιτανεία για να μαζεύονται τα σκουπίδια από μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι ξανά-μανά ο μονίμως κουρασμένος παπάς να λέει τα "πατερημά" του...
    Γιατί και προς τι δήμαρχε τα "εγκαίνια"; "Εγκαίνια" για τις πέτρες; Δεν κατάφερες τόσα χρόνια να ξεκολλήσεις απ΄το παπαδαριό, δεν κατάφερες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.