του ακτιβιστή

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα εκδηλώθηκε και νέα πυρκαγιά στον οικισμό Βράχια του Αγγελοχωρίου.
Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία αν και περίοικοι πιστεύουν ότι μπορεί να ενέχονται  εξαρτημένα και περιθωριακά άτομα που χρησιμοποιούν ως καταλύματά τους εγκαταλελειμμένες οικίες της περιοχής.
Αμέσως επενέβησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ με έξι πυροσβεστικά οχήματα και 12 άνδρες. Παρά το δύσβατο της περιοχής εξαιτίας των στενών δρόμων και τις δύσκολης πρόσβασης κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία όμως κατέκαυσε μια οικία - αποθήκη. Ευτυχώς παρακείμενες κατοικίες δεν κινδύνευσαν.
Στο πλευρό των ανδρών της Πυροσβεστικής βρέθηκαν αρωγοί από την πρώτη στιγμή εθελοντές της ΕΘΟΠΑΚ που συνέδραμαν στην κατάσβεση και την υποβοήθηση.


Ως κατακλείδα να τονίσουμε τις επαναλαμβανόμενες εστίες πυρκαγιών στον δήμο Θερμαϊκού τις τελευταίες μέρες. Χθες τα χαράματα είχαμε την φωτιά πίσω από τα κοιμητήρια της Αγίας Τριάδας ενώ το μεσημέρι νέα εστία εμφανίστηκε στην Άνω Περαία. Πριν μερικές μέρες είχαμε την πυρκαγιά που προκλήθηκε από καύση καλωδίων στον καταυλισμό των Ρομά. Και σήμερα αυτή στα Βράχια του Αγγελοχωρίου.
Άλλο κακό να μην δούμε.
Και βέβαια να ξανατονίσουμε, κι ας γινόμαστε κουραστικοί, τον κίνδυνο που ελοχεύει καθημερινά από τους σωρούς των ξύλινων ογκωδών και τα κλαδέματα που έχουν ξεραθεί και αποτελούν εν δυνάμει διάσπαρτες υπαίθριες "πυριτιδαποθήκες".
Αλήθεια τί γίνεται με τον κλαδοθρυμματιστή του Δήμου; Δουλεύει;



















Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.