του ακτιβιστή

Φιλοξενούμενος από έναν αβρό και καλοπροαίρετο οικοδεσπότη, τον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Σαρρηγιαννίδη, βρέθηκε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης στη εκπομπή "Συμπαραστάτης του Δημότη", της euro τηλεόρασης.
Στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου είχε την ευκαιρία να αναλύσει την πορεία του προγράμματός του και να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δραστηριότητα και τις επιτυχίες της διοίκησής του.
Σε ερώτηση  κατά πόσο είναι ευχαριστημένος από την υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει από το προεκλογικό του πρόγραμμα και σε τι βαθμό το πραγματοποίησε, ο δήμαρχος Θερμαϊκού τόνισε πως είναι ικανοποιημένος και άφησε να εννοηθεί πως θα μπορούσε το νέο προεκλογικό του σύνθημα  να είναι "Το είπαμε - το κάναμε", αντιπαραβάλοντας τις δεσμεύσεις με τις πράξεις.
Για την αποκατάσταση των ζημιών από την θεομηνία της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 ανάφερε πως εκτός από τα σημαντικάαντιπλημμυρικά έργα αντιστήριξης σε Αγίας Τριάδα, ΚΥ Μηχανιώνας και Αγνάντι προσεχώς ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις σε Μηχανιώνα και Επανομή και αναπλάσεις σε Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα. Μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και ανέφερε την ύδρευση, αποχέτευση και σχολική στέγη. Αισθάνεται όπως είπε ευτυχής που παραδίδεται το 9ο Νηπιαγωγείο και ότι βρίσκεται περίπου στο μέσο των εργασιών η κατασκευή του 12θέσιου δημοτικού σχολείου στην Περαία.
Σε περίπου 50 εκατομμύρια  υπολόγισε τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη από τα ΕΣΠΑ (εγκρίθηκαν όπως είπε όλες οι μελέτες που υποβλήθηκαν) συνυπολογίζοντας και τα έργα που εγκρίθηκαν από τα προγράμματα Φιλόδημος 1 και 2. 
Και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε στην εποχή που έχουν μειωθεί, όπως τόνισε, κατά 60% οι κρατικές επιχορηγήσεις (ΚΑΠ).
Στάθηκε στην έκθεση του ΙΟΒΕ σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Θερμαϊκού συγκαταλέγεται πλέον στο 10% των ευρωστότερων δήμων της χώρας και συνέκρινε αυτή την κατάσταση με την δυσχερή που είχε αναλάβει το Σεπτέμβρη του 2014.

Προεκλογικές αναφορές

Σχετικά με το νέο εκλογικό σύστημα βάσει του οποίου θα διενεργηούν οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές έκρινε ότι εμπεριέχει έναν κίνδυνο για την δημοκρατία. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικά σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να συμπύξουν νέες δημοτικές παρατάξεις κι αυτό να γίνει χωρίς να έχουν έγκριση των θέσεων και των προτάσεών τους από το εκλογικό σώμα.
Δήλωσε απογοητευμένος από πράξεις παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου αν και όπως είπε υπήρξαν και περιπτώσεις συμπτώσεων σε ορισμένα ζητήματα.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για ενδεχόμενες συμμαχίες έδειξε ότι το αποκλείει, βεβαιώνοντας όμως πως θα προχωρήσει σε ανανέωση του ψηφοδελτίου του σε ποσοστό πάνω από 50%, χρησιμοποιώντας και συνεργαζόμενος με φρέσκα και δημιουργικά πρόσωπα.
Έκλεισε λέγοντας πως πιστεύει ότι οι πολίτες κατανοούν ότι έχουν στο δήμο μια φίλη διοίκηση και ότι η πόρτα του δήμου είναι ανοιχτή πάντα σε όλους τους δημότες.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.