Γράφει ο Επίκτητος

Με διαδικασίες εξπρές και την αμέριστη συμπαράσταση δικαστών οι τράπεζες και οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού θέλουν να τελειώνουν με το MEGA και τους εργαζομένους του.

Εκ κρυπτώ, οι τράπεζες διόρισαν προσωρινή διοίκηση στο MEGA, με προσωρινή διαταγή, χωρίς δίκη και χωρίς να κληθεί κανείς ενδιαφερόμενος.
Ποιοι είναι οι “ενδιαφερόμενοι”; αυτοί που έχουν έννομο συμφέρον και απαιτήσεις κατά του καναλιού: Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, το ΔΗΜΟΣΙΟ, ο ΕΦΚΑ!!!.
Κανείς, ιδίως ο δικαστής, δεν “σκέφτηκε” να τους καλέσει.
Και βέβαια το πιο ευτράπελο είναι ότι οι πιστώτριες τράπεζες διόρισαν όχι μόνο διόρισαν εν κρυπτώ διοίκηση στο MEGA αλλά και η διοίκηση αυτή δεν έδωσε εντολή σε δικηγόρο να παρασταθεί στα ασφαλιστικά μέτρα των τραπεζών κατά του MEGA για δέσμευση του...συνόλου της περιουσίας του!!!.

Την σύγκρουση συμφερόντων την γνωρίζει κανείς ως έννοια;
Παραδόξως μάλιστα, οι 3 από τους 5 προταθέντες (και ακρίτως διορισθέντες) ως προσωρινή διοίκηση του MEGA, είναι πρόσωπα της εμπιστοσύνης του κ. Μαρινάκη (!!!), αφού τους έχει προτείνει και έχει πετύχει πάλι με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε χωρίς να κληθεί κανείς να τους τοποθετήσει ως προσωρινή διοίκηση στον ΒΗΜΑ FM. Για τους άλλους δύο διορισθέντες δεν έχουμε στοιχεία. Ίσως να είναι και αυτοί του ιδίου κύκλου προσώπων και συμφερόντων. Μάλιστα, στην περίπτωση του ΒΗΜΑ FM, οι εργαζόμενοι είχαν ασκήσει κύρια παρέμβαση, αλλά δεν κλήθηκαν στις διαδικασίες, ούτε ο δικαστής το ζήτησε, ενώ όφειλε.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σήμερα. Βρέθηκαν δικηγόροι εργαζομένων που ζήτησαν αναβολή για να μελετήσουν την υπόθεση, αφού έμαθαν για την προσωρινή διαταγή από site στο διαδίκτυο. Επικαλέστηκαν μάλιστα ότι πρέπει να κληθούν και οι άλλοι μεγάλοι πιστωτές: το Δημόσιο και το ΕΦΚΑ.
Το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναβολής και έδωσε 1,5 ώρα διορία για να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς και την αίτηση των τραπεζών που δεν την είχαν καν στα χέρια τους. Η μόνη πειστική αιτιολογία, όταν κατά την δικαστηριακή πρακτική συχνά αναβάλλεται η συζήτηση προσωρινών διαταγών και για πραγματικά φλέγοντα θέματα όπως η καταβολή διατροφής, είναι ότι δεν θα έπρεπε να χαθεί το πλεονέκτημα αιφνιδιασμού υπέρ των τραπεζών.

Οι τράπεζες ασκούν την αίτηση τους για υπαγωγή στο ν. 4307/2014 με στοιχεία του 2014 για δάνεια – κακουργήματα και αυτά δεν τα διαβάζει και δεν τα βλέπει κανένας δικαστής στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η κυβέρνηση κωφεύει ή συναινεί; Γιατί δεν την ακούμε;

Έχουμε και λέμε :
α. Προσωρινή διοίκηση στο MEGA με προσωρινή διαταγή που ζήτησαν και πήραν οι τράπεζες, χωρίς ο δικαστής να φέρει κάποια αντίρρηση ή να ζητήσει να κληθούν οι λοιποί έχοντες έννομο συμφέρον.
β. Προσωρινή διοίκηση που παραπέμπει σε Μαρινάκη
γ. Προσωρινή διοίκηση που δεν έστειλε καν δικηγόρο xθές, όταν οι τράπεζες ζήτησαν την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του MEGA.
δ. Δικαστής που ορίστηκε να δικάσει το αίτημα των τραπεζών για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του MEGA, ισοπέδωσε (δεν είναι ο πρώτος) και έδωσε στις τράπεζες τα πάντα: Δίκασε μια αίτηση με τόσο σοβαρό περιεχόμενο που ασκήθηκε την προηγούμενη ημέρα, δεν επιδόθηκε σε κανένα ενδιαφερόμενο και έχοντα έννομο συμφέρον πιστωτή (Δημόσιο, ΕΦΚΑ, εργαζόμενους), αλλά μόνο στην διοίκηση μαϊμού που όρισε εν κρυπτώ άλλος δικαστής του ίδιου Πρωτοδικείου, η οποία δεν έστειλε δικηγόρο ούτε για τα προσχήματα. Ετι περαιτέρω, ο τελευταίος αυτός δικαστής, δεν δέχθηκε να δώσει καν αναβολή για να πάρουν και να μελετήσουν την αίτηση οι εργαζόμενοι και οι δικηγόροι τους και τέλος και κυριότερο – αν και του ζητήθηκε – δεν εξαίρεσε από την δέσμευση ούτε τους μισθούς των εργαζομένων και έδωσε τα πάντα στις τράπεζες, παρά τα εγκλήματα που αποτελούν οι απαιτήσεις τους .

Σε αυτή την προκλητική ντροπή, σε αυτή την οσμή αμάρας που ακυρώνει την πραγματική δικαιοσύνη (και όχι αυτή που ασκούν ανάξιοι) έχει κάτι να απαντήσει η Κυβέρνηση και ο Άρειος Πάγος.

Το να ανεχθούμε ένα διαρκές παραδικαστικό παράνομο κύκλωμα της ολιγαρχίας είναι πέρα από το νου και το ήθος μας. Το να το τσακίσουμε είναι το μόνο που σκέφτομαι… .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.