Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες φοιτητές που φοιτούν στο ΤΕΙ Σερρών ή έχουν ήδη αποφοιτήσει τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποίηση από την σημερινή εξέλιξη της σύλληψης του καθηγητή "φακελάκη" που ήταν ότι χειρότερο ίσως τους συνέβη κατά τις ακαδημαϊκές τους σπουδές.

“Ο φακελάκης”… αυτό είναι το παρατσούκλι που είχαν προσδώσει στο καθηγητή στα ΤΕΙ Σερρών οι φοιτητές του καθώς ήταν πασίγνωστο, όχι μόνο μεταξύ των φοιτητών, αλλά ακόμα και σε μεγάλη μερίδα των κατοίκων της περιοχής, ότι ο 59χρονος “τα ‘παίρνε”, τόσο σε χρήμα, όσο και σε… είδος.

Ο λόγος για τον 59χρονο καθηγητή στα ΤΕΙ Σερρών, οποίος συνελήφθη από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων να παίρνει “φακελάκι” από φοιτητές του, προκειμένου να τους περάσει το μάθημα στην εξεταστική.

Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών του ΤΕΙ Σερρών υπήρχαν οι δύο μοναδικές πιθανότητες να "περάσει" κανείς τα μαθήματα του "φακελάκη". Η μία ήταν να "ακουμπίσουν" σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια με τον καθηγητή, 250 € για κάθε μάθημα που χρωστούσαν. Αν δεν πλήρωναν δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν το μάθημα, κι όσοι δεν το έπραξαν έφταναν στο πτυχίο με χρωστούμενα τα μαθήματά του και αναγκαζόταν να τα δώσουν τότε (ανεξάρτητα αν έγραφαν ή όχι καλά).

Η άλλη πιθανότητα (εξαρτώμενη από το φύλο) αν η εκβιαζόμενη ήταν γένους θηλυκού, θα έπρεπε (όπως καταγγέλλουν όλοι σχεδόν στις Σέρρες) να υποκύψει στις σεξουαλικού περιεχομένου αξιώσεις του "φακελάκη".

Τί κι αν ήταν γνωστό στους πάντες .....

Τί κι αν έγιναν από χρόνια καταγγελίες και αναφορές για την άθλια συμπεριφορά του καθηγητή ....

Τί κι αν η τοπική κοινωνία ήταν ανάστατη ....

Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος είχε "πλάτες" καλές ΑΝΩΘΕΝ .....

Όλα αυτά όμως μέχρι που κάποιοι φοιτητές του δεν δέχτηκαν τον εκβιασμό και παρά το κλίμα τρομοκρατίας και του φόβου, προσέφυγαν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ που φρόντισε να βάλλει  τέλος στην δραστηριότητα του καθηγητή και των συνεργών του, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν θησαυρίσει από τα “ιδιαίτερα” μαθήματα που τους έστελνε ο καθηγητής με το περουκίνι…πάντα βέβαια με το αζημίωτο.

Η... ταρίφα και η σύλληψη

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του καθηγητή ξεκίνησε όταν πρόσφατα φοιτητές στο ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν πως ο καθηγητής τούς είχε «κόψει» στο μάθημά του στην εξεταστική και εμμέσως πλην σαφώς τους πρότεινε να πάνε σε ένα συγκεκριμένο φροντιστήριο να παρακολουθήσουν μαθήματα. Παράλληλα, τους είπε ότι, αφού πληρώσουν 250 ευρώ, τότε σίγουρα θα περάσουν το μάθημά του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Οι δύο φοιτητές απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. και την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Στους καταγγέλλοντες δόθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία έδωσαν στους... φροντιστηριάρχες και τη στιγμή της δοσοληψίας επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Χειροπέδες την ίδια ώρα πέρασαν και στον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών.

Στις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ύψους 140.000 ευρώ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.