Με δελτίο τύπου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ο δήμος Θερμαϊκού ενημερώνει τους δημότες για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τον καθαρισμό των ρεμάτων αλλά και τις ενέργειές του για την ολοκλήρωση της υδραυλικής μελέτης και της οριοθέτησης των δεκατεσσάρων ρεμάτων του δήμου που αποτελούν διαρκή απειλή για τον τόπο και τους δημότες.
Η ενημέρωση του Δήμου για το θέμα:
 

Ο Δήμος Θερμαϊκού, με καίριες και συντονισμένες κινήσεις προσανατολισμένες στην προληπτική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, η πιθανότητα εκδήλωσης των οποίων αυξάνεται σημαντικά ενόψει χειμερινής περιόδου, εργάζεται με στόχο μια σφαιρική αντιπλημμυρική θωράκιση.

Μεγάλη επιτυχία προς την κατεύθυνση αυτή υπήρξε η δικαίωση των ασίγαστων, επί τρία ολόκληρα χρόνια,  προσπαθειών, τόσο της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού, όσο και προσωπικά, του Δημάρχου, κ. Γιάννη Μαυρομάτη, για τη δρομολόγηση ενός έργου -εργαλείου απαραίτητου για την αντιπλημμυρική προστασία. Αυτό της ολοκλήρωσης της υδραυλικής μελέτης και της οριοθέτησης των 14ων ρεμάτων του Δήμου, προϋπολογισμού 7.200.000,00 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό και με νωπές ακόμα τις μνήμες από τις καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου του 2016, πρωτεύον μέλημα αποτέλεσε η πλήρης αποκατάσταση των υφιστάμενων ζημιών. Ζημιών εκτεταμένων, που συνηγορούσαν υπέρ ενός κλίματος ανασφάλειας, με σημαντικούς κινδύνους να ανακύπτουν για την ασφάλεια των πολιτών.

Αυτές τις πληγές κατάφερε να επουλώσει, με εντατική δουλειά και με τη σύμπραξη των δυνάμεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Πολιτείας, η Διοίκηση Θερμαϊκού, με τρία κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης πρανών, συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000,00 ευρώ,στη θέση «Αγνάντι» Επανομής, «ΠΙΚΠΑ» Αγίας Τριάδας και Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, να έχουν ολοκληρωθεί.

Και συνεχίζοντας στην ίδια γραμμή πλεύσης, προχωρά στην εκτέλεση εργασιών άκρως απαραίτητων για την έγκαιρη προετοιμασία του τόπου και τη θεμελίωση αισθήματος ασφάλειας, με σταθερούς καθαρισμούς των ρεμάτων, από άκρη σε άκρη, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.

Παρεμβάσεις που, παρά το γεγονός ότι πλέον εναποτίθενται στην αρμοδιότητα των Περιφερειών, η Δημοτική Αρχή ιεραρχεί ως προτεραιότητά της, εντάσσει στο πρόγραμμά της και εργάζεται εντατικά για την πραγματοποίησή τους, αποσκοπώντας στην εξάλειψη και του παραμικρού κινδύνου.


Με εργασίες απομάκρυνσης απορριμμάτων, βλάστησης και φερτών υλικών, που μειώνουν την παροχετευτική ικανότητα των υδατορεμάτων, να πραγματοποιούνται, με πιο πρόσφατη την ολοκλήρωση του καθαρισμού του ρέματος στη Ν. Μηχανιώνα και τον εν εξελίξει καθαρισμό του ρέματος της Αγίας Μαρίνας στην παραλία Επανομής, ο σκοπός επιτυγχάνεται και η αρχική διατομή αποκαθίσταται.


Μαζί με αυτόν, όμως και ένας ευρύτερος στόχος οδηγείται στην επιτυχία και αυτός αφορά στη δημιουργία ενός ισχυρού αντιπλημμυρικού πλέγματος προστασίας και στην, ως εκ τούτου, προστασία τόσο των πολιτών και της υγείας αυτών, όσο και των περιουσιών τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.