Με τη βούληση για επίλυση ενός προβλήματος που έχει λάβει, κυρίως τα τελευταία χρόνια, ανησυχητικές διαστάσεις, ο Δήμος Θερμαϊκού,υπό το συντονισμό του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ), ενώνει τις δυνάμεις του με άλλους τέσσερις φορείς, με στόχο την εξεύρεση πόρων γιαάμεση δρομολόγηση της δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Ένα έργο επιτακτικής ανάγκης – με την ανεύρεση αποτελεσματικού τρόπου διαχείρισης του ραγδαία αυξανόμενου πληθυσμού των αδέσποτων ζώων να απασχολεί έντονα τους δήμους ολόκληρης της χώρας –, το οποίο θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες των Δήμων-μελών του ΣΥΠΠΑΖΑΘ (Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς) και των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη.

Με το οικόπεδο όπου θα κατασκευαστεί το καταφύγιο να έχει ήδη αγορασθεί από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, αποτελώντας αγροτεμάχιο τριάντα τριών (33) στρεμμάτων στην περιοχή του Λακκώματος, εγγύς των ορίων των Δ.Δ. Αγίου Αντωνίου και Κάτω Σχολαρίου, τις απαραίτητες μελέτες να έχουν εκπονηθεί και όλεςτιςαπαιτούμενες άδειες να έχουν ληφθεί, το μόνο που εκκρεμεί είναι η χρηματοδότηση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συστηματικές ενέργειες γίνονταιμε επαφές με τα Υπουργεία, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Προγράμματα ΕΣΠΑ, Ιδρύματα και ιδιωτικούς φορείς, αλλά ακόμα και με το γραφείο του Πρωθυπουργού, προς αναζήτηση πόρων για την υλοποίηση του έργου. Τελευταία κίνηση, επιστολή που στάλθηκε στις αρχές Οκτώβρη 2018, προς την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα. Τελιγιορίδου Ολυμπία, που συνυπέγραψαν, εκτός του Δημάρχου Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη και οι Δήμαρχοι των προαναφερθέντων Δήμων.

Η λειτουργία του διαδημοτικού καταφυγίου, που κρίνεται εξαιρετικής σημασίας,προβλέπεται να βελτιώσει τον ετήσιο προγραμματισμό των συμμετεχόντων Δήμων σχετικά με τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων, ενώ συνεπάγεται μια συνεχόμενη ροή στα προγράμματά τους, καθώς και συγκεντρωτική και καλύτερη καταγραφή των περιστατικών. Εξασφαλίζεται, δε, η ύπαρξη ενός κέντρου αρμόδιου για το συντονισμό των προσπαθειών των Δήμων σχετικά με την ευζωία των ζώων, τα προγράμματα στειρώσεων, εμβολιασμών και των κτηνιατρικών πράξεων.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.