Κραυγή αγωνίας από οικογένεια που ταλαιπωρήθηκε, όπως κι αρκετές άλλες από την κακοκαιρία της Σοφίας και τις επιπτώσεις από την πολύωρη διακοπή ρεύματος και τον αποκλεισμό, σήμερα στον Τρίλοφο. Φοβόμαστε πως παρόμοιες καταστάσεις έζησαν και σε άλλους οικισμούς της ανατολικής Θεσσαλονίκης. 
Ας ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες.... 

"Χρήστο καλησπέρα! Πώς είστε; Εμείς πάλι δεινοπαθήσαμε. Χωρίς ρεύμα όλος ο Τρίλοφος. Μαθαινω και για την Επανομή. Κατασταση απελπισίας. Ουτε ενας να βγει να πει ενα συγνωμη. Να αισθανθουμε ότι ειμαστε άνθρωποι. Αλλοι εκαναν καφε με βαμβακι και οινοπνευμα. Καταναλώσαμε οτι κονσερβα ειχαμε. Ξεθαψαμε τα κερια της Αναστασης. ψαχναμε για ξυλα να αναψουμε τζακια. Ουτε τα σταθερα τηλεφωνα λειτουργουσαν λόγω χρησης της νεας υπηρεσίας. Βγηκαμε στους δρομους και στα μπαλκονια και αρχίσαμε τις φωνές ¨Κερασία πόυ είσαι; Τί γίνεται με το ρεύμα;" Ιστορίες με αγρίους. Ειδήσεις καθολου ή με το σταγονόμετρο. Ο 'αντρας μου έφυγε πέντε και μιση το πρωι με αλυσίδες για δουλεια και εφτασε στο χωρο εργασίας που απέχει μόλις 15 χιλιομετρα μετα από μια ωρα και δεκαπέντε λεπτά. Τυλιχθηκαμε με κουβερτες και παπλωματα για να διωξουμε την παγωνια. Εξω ήταν πιο ζεστα. Οι μόνοι άνθρωποι βγηκαν στους δρόμους για παρηγορια μπας και ανταλλαξουν καμια κουβεντα. Ετσι υπήρχε κοσμος εκει στα πεζοδρόμια που ειχαν τουλάχιστον είκοσι εκατοστα χιονι. Καποιοι μαζευτηκαν σε σπίτια για να προστατευτουν. Κυριαρχουσε πανικος και εντονη ανησυχία. Οσο για οχηματα του Δημου; Εμφανιστηκαν στη γειτονια μας που βλέπει σε κεντρικο δρόμο μετα την έλευση του ρευματος, δηλαδή μετα τις δύο το μεσημερι του Σαββατου. Λεωφορεία μάλλον άγνωστη λέξη. Κλειστοι δρόμοι, καραμπόλες αυτοκινήτων και γλύστρες αυτοκινητων με ατυχηματα παντού. Πλήρης σύγχιση και  απογοήτευση. Και τωρα περιμενουμε νεο κυμα κακοκαιρίας. Βοηθεια μας ..
Να το ανεβάσεις στον Ακτιβιστή. Το σπίτι είναι μέσα στον Τρίλοφο στην είσοδο από το μηδέν, πολύ κοντά στο σπίτι του Ντίνου. Είναι ταλαιπωρία όλων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και ταυτόχρονα διαμαρτυρία. Σε ευχαριστω για την προθυμία να μας συντρεξεις. Λάθος μου που δεν ειδοποιησα νωρίτερα. Σιγουρα θα ειχες τη δυνατοτητα να κινησεις τα νηματα. Δυστυχως δεν ειχαμε ουτε σταθερό. Δεν λειτουργουσε. Το κινητό μου με ελάχιστη μπαταρία. Εξαντληθηκε μεχρι το μεσημερι. Πραγματικά νιωθεις πλήρως αβοηθητος χωρις ρευμα σε τετοια κακοκαιρία". 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Πούσαι βρε φεστερίδη μας
    που υπεύθυνος για δρόμους είσαι,
    και τούτους καθαρούς να τους κρατείς
    ποικιλοτρόπως το αρνείσαι;

    Γιατί βρε αντιδήμαρχε
    είν΄τόσο παντού το χιόνι,
    κι΄είν΄οι δρόμοι μας κλειστοί
    μα η θέλησή σου δεν το λειώνει;

    Τα περί ετοιμότητας του δήμου μας
    τα΄ακούμε δίχως παύση,
    μα ο χιονιάς όλα τα διέλυσε
    τον μύθο σας ο Θεός ας αναπαύσει!

    Εζυγίσθης και εμετρήθης γιώργο μας
    μα ελλιπής ευρέθης,
    και βλέπω τις ψήφους προσεχώς
    για σε ουδόλως ευμεγέθεις!

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρ όλα αυτά υπάρχουν φορτιγάκια του δήμου που κουβαλάνε τσουβάλια με ξύλα και πετρέλαιο σε τοπική σύμβουλο .... Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.