Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης στη Ν. Μηχανιώνα και σε συνέχεια των δύο εκδηλώσεων που προηγήθηκαν στους Ν. Επιβάτες και στην Επανομή, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου ανοικτός διάλογος του Δημάρχου, κ. Γιάννη Μαυρομάτη, με τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Ν. Μηχανιώνας.

Μια πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που εγκαινίασε και εφάρμοσε από την έναρξη της θητείας της, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη δέσμευσή της για άμεση, συνεχή επικοινωνία με την τοπική κοινωνία. Επικοινωνία στηριζόμενη στην προσωπική επαφή που επιβεβαιώνουν οι καθημερινά ανοικτές πόρτες προς όλους.

Όπως και στην Επανομή έτσι και τώρα έλαμψε διά της απουσίας της σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Ο Δήμαρχος ξεδίπλωσε το έργο της τελευταίας τετραετίας δίχως πολιτικές αμφισημίες.

Παρουσίασε μια πληθώρα έργων ολοκληρωμένων, σε στάδιο υλοποίησης ή έναρξης, επισημαίνοντας, συγχρόνως, την εξαιρετική επιτυχία στον τομέα της αναζήτησης κονδυλίων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, με τις εγκρίσεις να προσεγγίζουν τα 65 εκατ. ευρώ και τα υλοποιημένα μαζί με υπό κατασκευή έργα τα 35 εκατ. Δίνοντας, δε, βαρύτητα σε ενέργειες με κατεύθυνση την αναβάθμιση της καθημερινότητας, την κοινωνική μέριμνα, τις υποδομές και την ανάπτυξη κατάφερε να μεταδώσει το όραμα της Διοίκησης.

Ένα όραμα που ακολουθήθηκε πιστά, προσυπογράφηκε από προεκλογικές δεσμεύσεις που τηρήθηκαν στο ακέραιο, με πολλά περισσότερα να προστίθενται στην πορεία και διανθίστηκε από μια σειρά δράσεων που αποτυπώνουν την πολιτική βούληση και την πυγμή της Δημοτικής Αρχής.

Το ψηφιδωτό, ενδεικτικά, συνθέτουν:
·      Νέες σχολικές μονάδες (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στη Ν. Κερασιά, το υπό κατασκευή 5ο Δημοτικό Περαίας, 9ο Νηπιαγωγείο Περαίας, ίδρυση Γυμνασίου Μεσημερίου) και συντηρήσεις υφιστάμενων.
·      Σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης (Αποχετευτικό Μεσημερίου και Επανομής, δίκτυο ύδρευσης Μεσημερίου, αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ν. Μηχανιώνας, επέκταση και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Αγ. Τριάδας και Ν. Επιβατών, Ψηφιακή Χαρτογράφηση δικτύων ύδρευσης).
·       Αποκαταστάσεις οδοστρώματος, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις κ.α.
·      Ενεργειακές αναβαθμίσεις (κτίρια, πλατείες, δημοτικός ηλεκτροφωτισμός – LED).
·      Αξιοποίηση ανεκμετάλλευτης δημοτικής περιουσίας.
·      Αποκατάσταση πρανών στο Κ.Υ. Νέας Μηχανιώνας.
·      Δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου Ν. Μηχανιώνας
·      Ανάπλαση παραλίας Ν. Μηχανιώνας.
·       Βιοκλιματική Αναβάθμιση Πλατείας Εθνικής Αντίστασης Ν. Μηχανιώνας.
·      Κατασκευή δέκα (10) νέων παιδικών χαρών, εκ των οποίων προορίζεται από 1 σε Αγγελοχώρι και Ν. Κερασιά και 2 στη Ν. Μηχανιώνα.
·      Δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας & Θάλασσας στο  Δημοτικό κτίριο «ΔΙΑΣ».

Απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους δημότες και με προσοχή ακούστηκαν οι σκέψεις και οι προτάσεις τους, σε μια εκδήλωση που ο καθένας έχει λόγο για τον τόπο του και δυνατότητα να τον διατυπώσει.


Ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου και την έκβαση της συζήτησης, ο κ. Μαυρομάτης τόνισε: «Η συνέπεια καθορίζει την πορεία μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Αυτό μας επιτρέπει, κάθε χρόνο εδώ και τέσσερα χρόνια, να στεκόμαστε ενώπιον των συνδημοτών μας και κοιτώντας τους στα μάτια να αναπτύσσουμε μαζί τους ένα διάλογο άμεσο και δημοκρατικό. Ένα διάλογο, κατά τον οποίο κάθε πολίτης συμβάλλει ενεργά στις εξελίξεις του τόπου του, συμμετέχοντας με υπευθυνότητα στα κοινά. Κι αυτό αποτελεί, ταυτόχρονα, δικαίωμα και υποχρέωση».  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.