Την ενίσχυση της προσβασιμότητας σε δύο παραλίες του εξασφάλισε ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, μετά την έγκριση πρότασής του στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020», με την υπ’ αριθ. Πρωτοκόλλου 628/112/Α3 απόφαση.

Το έργο προϋπολογισμού 120.000,00 ευρώ προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση κατάλληλων, ελαφριών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) σε παραλίες του Δήμου. Υποδομές στηριζόμενες σε καινοτόμα συστήματα πρόσβασης, που διασφαλίζουν την αυτόνομη και ισότιμη πρόσβαση των ΑμΕΑ, καθώς και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται:
·      Σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης, για αυτόνομη είσοδο/έξοδο από τη θάλασσα και ενημέρωση του χρήστη για τη γεωγραφική του θέση κατά την κολύμβηση, την απόστασή του από την παραλία και το βάθος του νερού.
·      Σύστημα για την πρόσβαση ΑμΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στην ακτή και τη θάλασσα, αποτελούμενο από ειδικούς κινητούς διαδρόμους για τη δημιουργία δικτύου πρόσβασης, αναπτυσσόμενο σε όλη την έκταση των επιμέρους περιοχών παρέμβασης. Σκοπός, η σύνδεση όλων των υποδομών και εγκαταστάσεων, είτε αφορούν στη διαδρομή προς την παραλία και τη θάλασσα, είτε προς τα σημεία σκίασης και ξεκούρασης, που πρόκειται να διευκολύνει την πρόσβαση ακόμα και γονέων με παιδικά καρότσια, ηλικιωμένων και όλων των επισκεπτών.
·      Ένα (1) πλωτό αμαξίδιο για την είσοδο/έξοδο στη θάλασσα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.
·      Βοηθητικός εξοπλισμός: κινητές τουαλέτες/αποδυτήριο και ειδικό κάδο απορριμμάτων για ΑμΕΑ, καθώς και πληροφοριακές πινακίδες.

Οι νέες παρεμβάσεις, πέρα από την κοινωνική τους αξία, ενισχύουν, συγχρόνως, μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, τον προσβάσιμο τουρισμό, ανοίγοντας το δρόμο σε ποιοτική και δυναμική τουριστική ανάπτυξη των περιοχών.

Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε: «Η στήριξη των ΑμΕΑ αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής μας, με την υλοποίηση έργων, την ανάπτυξη δράσεων και τη δημιουργία δομών για αναβαθμισμένη καθημερινότητα και ποιοτικότερη ζωή να καθοδηγεί τις ενέργειές μας. Ενέργειες, όπως η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Ν. Κερασιά, αλλά και οι μηχανισμοί Seatrac, που ήδη διευκολύνουν την πρόσβαση στις παραλίες των Ν. Επιβατών και του Ποταμού Επανομής. Συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση, επιδιώκουμε να συνθέσουμε μια αλυσίδα προσβασιμότητας στη θάλασσα, ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες υποδομές με νέες παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις διττού χαρακτήρα, που αφενός συμβάλλουν στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και αφετέρου στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων, με πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για το Δήμο, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.