Με σκοπό την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα θέματα του εθελοντισμού και την περαιτέρω διάδοση της ιδέας του στο ευρύ κοινό, εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 π.μ., στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Περαίας.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων εθελοντισμού που πραγματοποιεί στην περιοχή υγειονομικής του ευθύνης, με την Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘΟΠΑΚ) και η υλοποίηση γίνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού.

Μια πρόσκληση του Κέντρου Υγείας προς το Δήμο, στην οποία η Διοίκηση Θερμαϊκού ανταποκρίθηκε άμεσα, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τη στάση και τη στήριξή της στον εθελοντισμό και τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς, στοιχεία άρρηκτα συνυφασμένα με μια κοινωνία ζωντανή, υγιή, δεμένη και εξελισσόμενη. Στάση ευδιάκριτη από την έναρξη κιόλας της θητείας της, με μία από τις πρώτες αποφάσεις της να αποτελεί τη σύσταση δημοτικής Ομάδας Εθελοντών.

Για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης συνεργάζονται ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων Β.Ε., ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Επ’ αφορμή της εκδήλωσης της Κυριακής, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε: «Σε μία κοινωνία, στην οποία η κυρίαρχη τάση καθορίζει την αξιολόγηση του καθετί βάσει της χρηματικής του αξίας, ο εθελοντισμός διατηρεί ρόλο αντισταθμιστικού παράγοντα, αποτελώντας ενεργό τρόπο παρέμβασης, διάδοσης παγκόσμιων αξιών και συνάμα αξιόπιστο δείκτη πολιτισμού. Δεδομένου τούτου, πρωτοβουλίες που συνδράμουν στην περαιτέρω προώθησή του χαιρετίζονται με ενθουσιασμό, με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής να είναι αυτονόητη, μιας και μόνο η συνένωση δυνάμεων είναι σε θέση να επιφέρει ουσιώδεις αλλαγές και να θεμελιώσει ένα αίσθημα συλλογικότητας, κοινής ταυτότητας και στόχων».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.