Έτοιμο να ξεκινήσει το νέο έργο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Εγκρίθηκε το έργο δαπάνης 90.000,00 ευρώ, που αφορά στην κατασκευή υδρευτικής δεξαμενής χωρητικότητας 500 κ.μ. Ένα έργο ενταγμένο σε μια συντονισμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού για εξασφάλιση επάρκειας και ποιότητας νερού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου – πρόβλημα που ταλάνιζε για χρόνια τον τόπο – και η οποία περιλαμβάνει ενέργειες:

1.   Για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας:
·      Αγοράστηκε γεώτρηση για ενίσχυση της παροχής νερού, ενώ προγραμματίζεται και η αγορά νέων.
·      Σε στάδιο προσυμβατικού ελέγχου βρίσκεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης στην Επανομή, π/υ 400.000,00 ευρώ.
·      Υπεβλήθη πρόταση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ για την ψηφιακή χαρτογράφηση και διαχείριση δικτύων ύδρευσης, π/υ 62.000,00 ευρώ.

2.   Για την αναβάθμιση των υδρευτικών δικτύων:
·      Αδειοδοτήθηκαν οι χρήσεις νερού και για τα 7 υδρευτικά δίκτυα, που ανοίγει το δρόμο σε μεγάλα έργα, αφού αποτελεί προϋπόθεση για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
·      Δημοπρατείται το προσεχές διάστημαη επέκταση-αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Αγ. Τριάδα και Ν. Επιβάτες, π/υ 2.000.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».
·      Ξεκίνησε με την εγκατάσταση του εργολάβου ηαντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Μεσημέρι, π/υ 1.500.000,00 ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».
·      Φάκελος χρηματοδότησης υπεβλήθη στο «ΦιλόΔημος» για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ν. Μηχανιώνας, π/υ 1.520.000,00 ευρώ.
·      Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑγια το σύστημα τηλεελέγχου, π/υ 1.400.000,00 ευρώ.
·      Σε στάδιο Διαβούλευσης βρίσκεται το MasterPlan– Σχέδιο Ασφάλειας Νερού, π/υ 340.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
·      Ολοκληρώθηκε η επέκταση του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές Αλαταριές σε Αγ. Τριάδα και Επανομή.

«Δεσμευόμενοι προεκλογικά και θέτοντας ως προτεραιότητά μας την από καιρό επιβεβλημένη βελτίωση του υδρευτικού δικτύου και της υδροδοτικής ικανότητας της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο την αυξημένη ζήτηση όσο και τις πεπαλαιωμένες υποδομές με τις συχνότατες βλάβες και τους εν δυνάμει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ξεκινήσαμε μια εντατική προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Προσπάθεια που συνεχίζεται με την ίδια δυναμική και μεταφράζεται σε έργα-παρακαταθήκη που σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τον τόπο και τις αναπτυξιακές του προοπτικές», τόνισε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.