Τα LED είναι πραγματικότητα και αντιπροσωπεύουν το μέλλον  


Μετά από παραινέσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά από τόσο αγώνα προκειμένου η Διοίκησή μας να ανταποκριθεί σε αυτές, εξασφαλίζοντας για τον τόπο και τους κατοίκους του σημαντικά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, είναι το λιγότερο ανούσιο, να επαναλαμβάνουμε τους λόγους – γνωστοί τοις πάσι πλέον – για τους οποίους ο δημοτικός ηλεκτροφωτισμός Led αποτελεί ένα μείζονος σημασίας έργο.

Ωστόσο, επειδή τα ερωτήματα καλό είναι να απαντώνται, κυρίως όταν τίθενται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και δημιουργίας εντυπώσεων, ας αναφερθούν για ακόμα μία φορά, με την ελπίδα οι πεισματικά αμετανόητοι πολέμιοι του μεγαλόπνοου, εκσυγχρονιστικού αυτού έργου να παύσουν τη μεθοδευμένη ρητορική τους.
  • Εκσυγχρονίζεται ένα απαρχαιωμένο και προβληματικό σύστημα ηλεκτροφωτισμού.
  • Οι λαμπτήρες Led έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα, παρουσιάζοντας υψηλότατη διάρκεια ζωής.
  • Μειώνεται η εκπομπή θερμότητας.
  • Εξασφαλίζεται καλύτερη απόδοση φωτισμού.
  • Μειώνεται σημαντικά η ετήσια δαπάνη οδοφωτισμού, ενώ συγχρόνως ο ανάδοχος του έργου έχει την υποχρέωση για 10ετή συντήρηση των προσφερόμενων ειδών.
  • Σε αντίθεση με τις λάμπες νατρίου, οι τύπουLedδεν περιέχουν υδράργυρο και ως εκ τούτου δεν αποτελούν εν δυνάμει απειλή ούτε για το περιβάλλον ούτε για τον άνθρωπο.
  • Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι τεράστια (περίπου 60%), ενώ το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα μικρότερο των συμβατικών λαμπτήρων. Κατ’ επέκταση υπάρχει ευθυγράμμιση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Δήμος προσχωρώντας στο ευρωπαϊκό δίκτυο ΟΤΑ «Σύμφωνο των Δημάρχων», για τονπεριορισμό έκλυσης αερίων φαινομένου του θερμοκηπίου (ΑΦΘ) κατά τουλάχιστον 20% μέχρι το 2020.
Τα παραπάνω αποτελούν δεδομένα βάσει επιστημονικών μελετών και στοιχειών. Και κυριότερα αποτελούν δεδομένα, τα οφέλη των οποίων πρόκειται να καρπωθούν οι πολίτες, με την καθημερινότητά τους να γίνεται αισθητά πιο ποιοτική.


Επιτέλους, ας βγάλουν οι μόνιμα οπισθοδρομικά ενιστάμενοι τις παρωπίδες. Και αν μη τι άλλο, αν όχι για τον εαυτό τους, ας το κάνουν για τις νέες γενιές.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.