Με έξι μέρες κράτησης τιμωρήθηκε ο Καταδρομέας – Αλεξιπτωτιστής Εμμανουήλ Μπούχλης για το θέμα της βιντεοσκοπήσεως με κινητό του άλματος που έκανε ενώ τραγουδούσε το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε από τον Διοικητή της ΣΧΑΛ, σύμφωνα με το ekriti, για παράβαση των κανόνων ασφαλείας στη διάρκεια του άλματος στατικού ιμάντα και μόνο, αφού το προαναφερθέν εμβατήριο – συμφώνως με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ – είναι νόμιμο και επομένως δεν υπήρχε αδίκημα.

Σημειώνεται ότι επίσης ο προαναφερθείς αλεξιπτωτιστής έλαβε και «φύλλο πορείας», δηλαδή μετάθεση, για την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (1η ΜΑΛ) στο Μάλεμε Χανίων, καθότι είναι Κρητικός.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι προ ημερών ο ίδιος έλαβε κανονικώς και την «πουλάδα» του αλεξιπτωτιστή και το σχετικό δίπλωμα, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία και το πέμπτο και τελευταίο του άλμα στη ΣΧΑΛ, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του.

Εκτιμάται ότι πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αντιμετώπιση έπαιξε η αντρίκια ομολογία του όπου παραδεχόταν το σφάλμα του, εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την ενέργεια και δήλωνε έτοιμος να δεχτεί οποιαδήποτε ποινή του επέβαλε η Υπηρεσία.
Τι απάντησε ο λεβέντης αλεξιπτωτιστής που τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή»

Μήνυμα σε όσους έσπευσαν να τον κατηγορήσουν και του επιβάλουν ποινή στέλνει το παλικάρι από την Κρήτη, που τραγούδησε το εμβατήριο της Μακεδονίας πέφτοντας με το αλεξίπτωτο.

Στην μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο Μανώλης Μπούχλης απάντησε σε όσους του στέλνουν μηνύματα ξεκαθαρίζοντας πως θεωρεί ότι η πράξη του δεν ντρόπιασε κανέναν, αλλά αφορούσε «όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωση μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν».

Ο ίδιος δηλώνει πως σέβεται και τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους αξιωματικούς και εκπαιδευτές του και πως με την πράξη του δεν ατίμωσε και δεν ντρόπιασε κανέναν.

Μάλιστα, κάνει γνωστό πως έχει ήδη λάβει το πτυχίο του αλεξιπτωτιστή, όπως και την «πουλάδα» αναγνωριστικό της εκπαίδευσής του.

Υπενθυμίζεται ότι το ΓΕΣ προχώρησε στην άμεση αποβολή του από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου, ενώ διέταξε και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό ο συγκεκριμένος στρατιώτης παρέβη τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο, αλλά και εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα ως προς την προετοιμασία των στρατιωτών κατά τη συμμετοχή τους στη σχετική δραστηριότητα.

Η ανάρτηση του Κρητικού αλεξιπτωτιστή εδώ


πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.