Ήταν μια από τις χρήσιμες και ουσιαστικές ενημερωτικές εκδηλώσεις που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το απόγευμα σήμερα στους Ν. Επιβάτες.

Δύο καταξιωμένοι επιστήμονες, ένας Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος και ένας Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, ο Παναγιώτης Κολλάρας και ο Γιώργος Γερμανίδης.  Ο πρώτος Διευθυντής Κλινικής στο ΑΧΕΠΑ αλλά και δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού κι ο άλλος Καθηγητής ΑΠΘ, με απλά και κατανοητά λόγια ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους κατοίκους για τις Ηπατίτιδες, τους τρόπους μετάδοσής τους, την πρόληψη και τις νέες θεραπείες που τίθενται στην υπηρεσία των ασθενών.


Δώσανε στοιχεία για τους τρόπους περιορισμού των, μέχρι λίγα χρόνια, επικίνδυνων νόσων, κατέρριψαν μύθους, φόβους και στερεότυπα και το κυριότερο δώσανε αισιοδοξία με βάση τόσο τα νέα φάρμακα, τις εξετάσεις αλλά και τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης, τόσο σε ιατρικό επίπεδο όσο και στη βελτιωμένη τους τελευταίους μήνες κρατική κάλυψη μέσω του ΕΣΥ.
Απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους ακροατές.
Ακολούθησε δωρεάν εξεξεταστικός έλεγχος για όσους από τους παρεβρισκόμενους επιθυμούσαν να ελεγχθούν τόσο για την Ηπατίτιδα ή και για AIDS από κλιμάκιο ειδικών. Και ήταν αρκετοί που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που δόθηκε.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, που προλόγισε τους δύο επιστήμονες, τόνισε το πλεονέκτημα των προληπτικών μεθόδων κι εξετάσεων και παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ενημέρωση που ακολούθησε.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.