H Πλεύση Ελευθερίας κατεβαίνει αυτόνομα και ανεξάρτητα στις Εκλογές και στις Ευρωεκλογές. Απευθύνεται στους πολίτες ανοιχτά, προσκαλώντας τους να στηρίξουν το μόνο πραγματικά ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο κίνημα και κόμμα.

Σύνθημά μας: «Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά». Θέλουμε να στηρίξουμε την κοινωνία και το λαό, να ξανασηκωθεί και να διεκδικήσει. Θέλουμε να ενώσουμε τους πολίτες κι όχι να τους διαχωρίσουμε στα παραδοσιακά σχήματα «Αριστεράς-Δεξιάς».

Προσκαλούμε τους πολίτες να πουν ΟΧΙ στην απόπειρα να στηθεί ένας νέος δικομματισμός, ΌΧΙ στην απόπειρα να ανακυκλωθούν τα παρωχημένα υλικά του παλαιού πολιτικού συστήματος που κατέστρεψε και καταστρέφει τη χώρα μας.

Σύμμαχοί μας σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο τα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα και οι προσωπικότητες που στήριξαν και στηρίζουν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και τον αγώνα του για δημοκρατία κι ελευθερία. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Plan B, που πήραμε από κοινού με Μελανσόν, Λαφοντέν κα Φασίνα, αναλάβαμε κεντρικό ρόλο σε πανευρωπαϊκές εργασίες για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, την νομισματική κυριαρχία και το κυριαρχικό δικαίωμα των λαών στην ανυπακοή. Με πρότασή μας υιοθετήθηκαν σημαντικά κείμενα στήριξης του λαού μας και απονομιμοποίησης των δανειστών και της κυβέρνησης Τσίπρα.

Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη, αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε σχήμα περιέχει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους κυβερνητικούς και αρνηθήκαμε κάθε χρηματοδότηση από την GUE, την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε πολύ πιο σημαντική τη συνέπεια από τις χρηματοδοτήσεις και τις διευκολύνσεις. Και αυτό είναι βασικό διαφοροποιητικό μας στοιχείο από άλλους.

Άρθρο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο περιοδικό Crash (29/03/2019)



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.