Η ομιλία - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos) με είσοδος ελεύθερη.
Ο ομιλητής, καθηγητής ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ, θα αναφερθεί στα συμπτώματα, στα αίτια και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς που συνδέονται με τη Διάσπαση Προσοχής, Υπερκινητικότητα και κυρίως με την Παρορμητικότητα, η οποία όταν δεν ελέγχεται συχνά οδηγεί σε εκρήξεις θυμού, οργής, σε παραβατικές συμπεριφορές και εξαρτήσεις.

Επίσης, θα αναλυθεί η σχέση τους με τις Μαθησιακές Δυσκολίες και ιδιαιτέρως με τη Δυσλεξία και πώς όλα αυτά συνδέονται στον Εγκέφαλο με ντοπαμίνη και με τις κάθε είδους Εξαρτήσεις (αλκοόλ, ναρκωτικά, κάπνισμα, πάχος, τζόγος, έρωτας, κλπ).

Πώς μαθαίνει καλύτερα ο Εγκέφαλός μας; Γιατί δεν Συμπεριφερόμαστε Σωστά, μολονότι γνωρίζουμε το Σωστό; Τι, πώς και γιατί γινόμαστε επιτυχημένοι, υγιείς και ευτυχισμένοι;

Στη διάλεξη θα χρησιμοποιηθεί πολύ οπτικο-ακουστικό υλικό και παραδείγματα από την καθημερινή ζωή μας, που θα βοηθήσουν τους ακροατές να παρακολουθήσουν ακόμη πιο εύκολα την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη.

Είναι διεθνώς γνωστή η υψηλή διδακτική ικανότητα του Καθηγητή Παυλίδη να παρουσιάζει ακόμη και τα πιο περίπλοκα θέματα με απλότητα, κατανοητά σε όλους, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή των ακροατών.

Παρουσίαση: Καθηγητής ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ- ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ

*Κάντε εγκαίρως την κράτησή σας τηλεφωνικά στο 2310 253878 ή ηλεκτρονικά παρακάτω.

Κάντε την κράτησή σας εδώ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.