Απογοητευμένος  αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, από τη συνάντηση με τον επιχειρηματικό κόσμο της Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο "Μακεδονία Παλλάς" στη Θεσσαλονίκη.

Δεν φαίνεται να πείστηκαν οι επιχειρηματίες με τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για πρωτοβουλίες που θα πάρει ώστε να αρθούν οι αρνητικές επιπτώσεις για τη χρήση της ταμπέλας "Μακεδονικά" τόσο στα κρασιά αλά και σε άλλα προϊόντα του αγροδιατροφικού κλάδου.

Στις αιτιάσεις τους πως οι Σκοπιανοί δεν σέβονται κανόνες και συμφωνίες ο Τσίπρας αντέτεινε πως θα λειτουργήσουν μικτές επιτροπές δεοντολογίας που ενδεχόμενα θα δώσουν λύσεις στα αναφυόμενα προβλήματα.

Μέσα στους οινοποιούς που εξέφρασαν διαμαρτυρίες προς τον πρωθυπουργό ήταν και ο Επανομίτης Βαγγέλης Γεροβασιλείου που στηλίτευσε τις πρακτικές των οινοποιών των Σκοπίων, οι οποίοι λανσάρουν τα κρασιά τους στη διεθνή αγορά ως «μακεδονικά». Μάλιστα έδειξε και φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση Prowein, όπου προβλήθηκαν τα «Wines of Macedonia».

Ανησυχίες για τις εξελίξεις εξέφρασαν και εκπρόσωποι των εταιρειών «Μακεδονικός Χαλβάς» και ΜΕΒΓΑΛ (Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος).

Το κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα - επιχειρηματιών βάρυναν και οι αιχμές σε βάρος της υπουργού Μακεδονίας Θράκης για επιλεκτικές προσκλήσεις επιχειρηματιών...

Κόντρα με προσωπικές αιχμέςυπήρξε μεταξύ της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου και του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλη Ζορπίδη.

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου κατέκρινε προσωπικά τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, επειδή ο φορέας αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην επίσκεψη Ελλήνων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Έλληνα πρωθυπουργό στα Σκόπια.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είπε πως « το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε».

Η κόντρα: "Πατροδοκαπηλία και κομματικά ένσημα"


Η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου σε συνέντευξή της στον 102FM της ΕΡΤ, επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ζορπίδη. Χαρακτήρισε την στάση του «υποκριτική» δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα. Μάλιστα τον χαρακτήρισε πατριδοκάπηλο και όχι πατριώτη και τον αποκάλεσε «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

Ο Μιχάλης Ζορπίδης, χαρακτήρισε ως αγενή την επίθεση που δέχτηκε από την υφυπουργό για μια απόφαση που είναι συλλογικού οργάνου και όχι προσωπική του.

Τόνισε πως τον θλίβουν τέτοιες συμπεριφορές ειδικά όταν προέρχονται από "άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.