Απάντηση μέσω δελτίου τύπου δίνει η διοίκηση Θερμαϊκού σε όσους ανησυχούν πως απουσιάζει ο Δήμος από το σχεδιασμό της ανάπλασης του Ενιαίου Μετώπου Θερμαϊκού, που φέρεται να επεξεργάζεται ( ; ) η Περιφέρεια. Ο Δήμος δηλώνει "παρών" και προβάλλει ως συνδιαμορφωτής αποφάσεων και πλάνων.

Το δελτίο τύπου:


Με αφορμή ανυπόστατους ισχυρισμούς περί απουσίας του Δήμου από το σχέδιο για το έργο, πρωτοβουλία της Π.Κ.Μ., για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Θερμαϊκού κόλπου από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι, οι οποίοι αγγίζουν τα ανώτερα επίπεδα μυθοπλασίας, η απάντηση είναι ξεκάθαρη και βροντερή.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου αγκάλιασε την οραματική παρέμβαση, διαβλέποντας τα μακροπρόθεσμα, πολλαπλά οφέλη από τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της περιοχής με τη θάλασσα και την πόλη της Θεσσαλονίκης, που υπόσχεται να εκτοξεύσει την αναπτυξιακή δυναμική και να συμβάλει καταλυτικά στην οικονομική άνθηση του τόπου.

Συμμετείχε, λοιπόν,σε όλα τα στάδια και μέσω επαφών και συζητήσεων του Δημάρχου, κ. Γιάννη Μαυρομάτη, της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και εκλεγμένου μέλους της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, κας. Π. Πασχαλίδου και του ειδικού συμβούλου και πρώην προέδρου του Τ.Ε.Ε., κ. Σ. Τζακόπουλου, με το μελετητή, κ. Δούμα και τη συνεργάτιδά του, κα. Μέρκου, αναπτύχθηκαν και κατατέθηκαν ώριμες προτάσεις.

Ενέργειες που οδήγησαν στην ένταξη του Δήμου στη μελέτη του έργου, πετυχαίνοντας να συμπεριληφθεί η πρόταση της Διοίκησης, σύμφωνα με την οποία επιδιώκεται η «επανάκτηση του ρόλου και των στοιχείων ανάπτυξης της παράκτιας περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού, ως κύριας ζώνης θαλάσσιας αναψυχής του ΠΣΘ, με την  επικαιροποίηση των δεδομένων και προβολή των αναμνήσεων των δεκαετιών του ‘60 και ‘70» (108/2018 Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας).

Μια απόφαση που έδωσε «πράσινο φως» στην κατάθεση αιτήματος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να εκπονηθεί το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, αποτελώντας το πρώτο μεγάλο βήμα για τη δρομολόγηση του έργου, με το επόμενο να σηματοδοτείται με την ολοκλήρωση της μελέτης, που συνεπάγεται την έναρξη τωνπροβλεπόμενων διαδικασιών για λήψη αποφάσεων από το ΔημοτικόΣυμβούλιο.                                                                                                                                                               
Και όλα αυτά αποτελούν την τρανταχτή πραγματικότητα για ένα εγχείρημα, στο οποίο αφενός ο Δήμος συμμετέχει και αφετέρου εντάσσεται σε μια ευρύτερη, βάσει στρατηγικού σχεδιασμού,προσπάθεια ανάπλασης και αξιοποίησης ενός από τα ανταγωνιστικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου,του παράκτιου μετώπου του. Προσπάθεια συντονισμένη που σκιαγραφείται από έργα, όπως:
  • Η υλοποίηση μελέτης για τη διάβρωση των ακτών,
  • Η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Αγίας Τριάδας, π/υ 2.500.000,00 ευρώ.
  • Η αντίστοιχη ανάπλαση στη Ν. Μηχανιώνα, π/υ 1.100.000,00 ευρώ.
  • Ο καθορισμός των χερσαίων ζωνών.

Και κάπως έτσι,τα αμήχανα ψεύδη που διασπείρονται καθοδηγούμενα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, καθίστανται ανήμπορα να πείσουν τον οποιονδήποτε και γκρεμίζονται σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.